През последните месеци животът ни се промени доста, което важи

...
През последните месеци животът ни се промени доста, което важи
Коментари Харесай

Часовникът, който ни предупреждава, когато си пипаме лицето

През последните месеци животът ни се промени много, което важи значително и за навиците, които имаме.
 COVID-19, защитните маски и за какво имат основна роля за прекъсване на разпространяването на ковид
Защо е в действителност значимо да носим маска

Най-лесният и на ниска цена метод за битка със болестта

Вече съвсем няма късмет да пипнем лицето си, до момента в който сме на открито. Но от време на време просто се случва и даже не обръщаме внимание.

15-годишният Макс Мелия обаче се е погрижил и за това. Според CNN, младежът дружно със своите родители е измислил часовник, който посредством осцилация да ни предизвестява всякога, когато ръката ни тръгне към лицето.
 Снимка 486274

Vybpro разпознава жестовете, които всекидневно вършим, когато допираме лицето си по някаква причина. Съветът на Макс пък е да се носят два часовника - по един на всяка ръка, с цел да сме изцяло сигурни, че няма да докоснем лицето си неосъзнато и по този метод, вероятно, да се заразим с ковид.

Идеята за часовника се е родила още през 2018 година, когато Макс е обсъждал със фамилията си вероятните способи да се предпазят от грип. Но едвам когато коронавирусът пристигна и провокира гибелта на хиляди хора, Макс се е стимулирал най-сетне да реализира концепцията си.
 Снимка 486276

С помощта на концептуални изображения и проучвания (събрани по-рано през годината от татко му Ричард), както и поради съдействието си с продуктов дизайнер (създал работещ първообраз на часовника) Макс е все по-близо до сбъдването на фантазията си.
 Коронавирусът, солената вода и има ли резултат върху COVID-19
Може ли солената вода да лекува ковид

На това се надяваме

За да приключи създаването и да вкара устройството в индустриален развой, са му нужни 74 000 $ , които тинейджърът се надява да събере от донори в Kickstarter.

Печалбите от първите продажби пък ще бъдат употребявани, с цел да бъдат обезпечени безвъзмездни часовници на медиците, които работят на първа линия.
 Предпазните маски, Opération Mer Propre, Средиземно море и казусът с погрешно изхвърлените маски, които замърсяват водите
Ще завладяват ли защитните маски Средиземно море

Проблемът е в действителност сериозен

" Вярвам, че това устройство може да докара до действителна смяна в битката с ковид и по тази причина съм решен да направя всичко допустимо, с цел да го пусна на пазара. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР