През последните месеци Intel се отказа от плановете си за

...
През последните месеци Intel се отказа от плановете си за
Коментари Харесай

Intel ще отвори лаборатория в Сеул, за да си сътрудничи със Samsung и SK hynix по въпросите с паметта

През последните месеци Intel се отхвърли от проектите си за създаване на нови центрове за научноизследователска и развойна активност, защото компанията е принудена да понижи разноските си на фона на спадащите доходи и растящите разноски за създаване на нови уреди и асимилиране на нови софтуерни процеси. Още по-интересно е да научим, че преди края на годината в Южна Корея ще стартира работа нова лаборатория за узаконяване наизуст чипове.

Това беше обявено при започване на месеца от изданието The Korea Herald, което акцентира, че на неотдавнашното събитие Intel Vision 2023 в Тайван, управлението на Intel е оповестило на сътрудниците си, че компанията е подготвена да построи шест проучвателен лаборатории в шест страни – освен в Южна Корея, само че и в Съединени американски щати, Индия, Китай, Мексико и Тайван. Корейската лаборатория ще се намира в Сеул и ще носи цялостното име Advanced Data Center Development Lab, което загатва за фокус върху сървърния сегмент. Лабораторията ще стартира работа тази година.

Партньори на Intel в региона ще са локалните производители наизуст чипове, представлявани от Samsung Electronics и SK hynix. Лабораторията ще се концентрира върху узаконяването наизуст модули и чипове за съгласуемост с процесорите на Intel. Най-големите производители на RAM са съсредоточени в Южна Корея, тъй че изборът на място за новата лаборатория е изцяло оневинен и логически. Сред стандартите, които се изследват от лабораторията за съгласуемост, ще бъдат DDR5 и CXL. И двете стартират да намират все по-широко приложение в сървърния сегмент, тъй че стартирането на профилирана лаборатория е планувано от Intel доста навреме.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР