През последните месеци има рязък ръст на преминаващите през България

...
През последните месеци има рязък ръст на преминаващите през България
Коментари Харесай

Експерти отчитат рязък ръст на преминаващите през България мигранти

През последните месеци има внезапен растеж на преминаващите през България мигранти.

Това сподели в ефира на bTV Тихомир Безлов, специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

Според него с това са почнали да пораждат и произшествия.

По думите му е било въпрос на време сходен случай с жертви да се случи.

„ Единият от огромните опасности е, че предстоят избори и няма по какъв начин да не се изтеглят жандармеристи и респективни служители на реда, които да охраняват изборите, което от своя страна ще сътвори спомагателни опасности за растеж на мигрантския поток “, на мнение е Тихомир Безлов.

На мястото на случая с рейса, при който починаха двама служители на реда, от рано сутринта е окръжният прокурор на Бургас. Делото ще бъде разследвано от екип от следователи от окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас.

Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя прикани за уверено противопоставяне на цялата страна против засиления миграционен поток.

„ Последните месеци е видно, че има сериозен растеж. Този случай не може да бъде обсъждан отвън подтекста на наложилото се през последната една година политическо и институционално опълчване “, сподели Милева.

Тя добави, че противодействието на престъпността не може да е сполучливо, в случай че липсва единодушие.

" Инцидентът сега се проверява и по-късно ще има информация по отношение на механизма на настъпилия тежък случай ", уточни представителят на основния прокурор.

По думите ѝ е рано да се каже какво обвиняване ще бъде повдигнато, тъй като първо би трябвало да се извърши оглед на местопроизшествието, да бъдат разпитани очевидци и едвам по-късно да се проучват събраните доказателства и да се реши каква правна подготовка следва да бъде избрана за обвинения, в случай че има подобен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР