През последните години защитата при наводнения е тема, която търпи

...
През последните години защитата при наводнения е тема, която търпи
Коментари Харесай

От подкаста на Обекти: Наводненията - новото нормално?

През последните години отбраната при наводнения е тематика, която търпи от ден на ден разискване. Това е и един комплициран и динамичен развой, изпълнен с доста въпроси и несигурности и обвързван със събиране и анализиране на информация, оценка на нуждата и целесъобразността от използване на ограничения и решение на проблеми. 

Какво съставляват наводненията? Какви са аргументите за тяхната поява? Съществуват ли разнообразни типове? Какви са прогнозите и какво можем да създадем, с цел да понижим тяхното негативно въздействие върху живота на хората и планетата? Новият епизод от подкаста на " Обекти " предлага диалог по тематиката  с проф. Стоян Недков - професор по Картография и Географска информационна система, зам.-директор в направление просвета и образования на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (НИГГГ-БАН) и началник на секция „ Географска информационна система “ в същия институт.

Проф. Недков има над 20-годишен проучвателен опит в региона на ландшафтната екология, моделирането на свързани с водите екосистемни услуги и отбраната от наводнения. Работил е в десетки национални и интернационалните научни планове като участник на екипите и като началник, включително в планове, финансирани по стратегии на ФНИ, НАТО и Европейският съюз. Също по този начин е преподавал СУ “Св. Климент Охридски ” и ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ”, както и в Университета в Залцбург (Абстрия).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР