През последните години в НАТО се наблюдава своеобразно мъртво вълнение

...
През последните години в НАТО се наблюдава своеобразно мъртво вълнение
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: През последните години в НАТО се наблюдава мъртво вълнение

През последните години в НАТО се следи самобитно мъртво неспокойствие и това е израз на тези трендове, които се случват. Имам поради позициите на новата американска администрация
Това сподели пред Българска национална телевизия Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки, във връзка изключванетона Турция от програмата за F-35.

Преосмислянето на връзките от двете страни на Атлантика сред Европа и Съединените щати, въпреки това Турция, която се пробва да експлоатира своето стратегическо състояние и да се формулира като районен водач и независим световен фактор. Всичко това на фона и на общите трендове в интернационалните връзки. Това сподели Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

Известни триения сред съдружници постоянно се случват. Последните години, изключително с Ислямска страна в Сирия и Ирак, се видя доста ясно, че някои съдружници имат по-различни визии и преследват по-различни цели от други съдружници. Това основава известни проблеми, само че в последна сметка НАТО е съюз, който съществува към този момент над 70 години, в който има построени механизми за консултация и Турция е член на този съюз от 65 години, доста значим съдружник и аз персонално си мисля, че ще бъде открит метод да бъдат изгладени избрани недоразумения. Това пък съобщи някогашният вооенен министър Тодор Тагарев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР