През последните години в Испания се наблюдава увеличаване на опасната

...
През последните години в Испания се наблюдава увеличаване на опасната
Коментари Харесай

Кемсекс - опасната сексуална практика

През последните години в Испания се следи увеличение на рисковата полова процедура, известна като кемсекс. Тя изключително постоянно се среща в огромните градове. Стартира през 2012 година в Обединеното кралство, само че лека-полека се популяризира в останалата част на Европа.

Какво е кемсекс (chemsex)?
Терминът идва от израза химически секс, който се отнася до комбинацията от два детайла: опиати и секс. Това рисково чифтосване кара хората да прекрачат избрани граници, причинявайки нов тип взаимозависимост. Тази нова форма на полови опити включва консумация на опиати. Основната цел е да се реализира по-голямо полово наслаждение посредством опиати.
Екстазът, загубата на надзор, потискането на оргазма и други странични резултати на медикаментите покачват либидото. В резултат на това сексът продължава по-дълго, а участващите в него могат да опитат нови полови пози и дейности, които другояче не биха практикували. Поне в това имат вяра хората, които вършат кемсекс.
Употребата на опиати в полов подтекст трансформира смисъла на тяхната консумация. Използването не е единствено за забавление. Не е единствено да усетите приятното влияние на тези химични субстанции. Уникалното при кемсекс е, че той употребява медикаменти за доста характерна цел. Загубата на задръжки и изпитването на възторг под въздействието на опиат се разграничава от съответното приемане на опиати, с цел да се почувствате възбудени и да подобрите и удължите половото прекарване.
Лекарствата, които хората употребяват най-вече за кемсекс, са мефедрон, метамфетамини и GHB (известен също като течно екстази). Потребителите обаче също одобряват тези медикаменти дружно или ги комбинират с други като попърс, алкохол и кокаин.
Най-често срещаният метод хората да се включват в кемсекс е посредством обществените медии. Тези полови маратони от време на време не престават цялостен уикенд - от петък до неделя. Изобилието от приложения и актуалното потребление на интернет вършат този вид срещи лесни. Grindr е един от най-популярните.

Какъв вид хора са най-запалените по кемсекс?
По-голямата част от практикуващите кемсекс са гей мъже. Въпреки това има и много хетеросексуални хора, които си падат по този вид замяна на милувки. Според отчет за кемсекс от ApoyoPositivo (онлайн запас за хора, наранени от ХИВ) 39% от практикуващите са били високо образовани, 83,5% са били в двойка и 96% са гейове.

Защо е толкоз рисково?
Ако се замислите какво е кемсекс, не е мъчно да разберете, че най-големият риск е наркоманията. Това, което стартира като инцидентно нещо, може да се трансформира в пристрастяващ табиет.
В допълнение към пристрастяването съществува висок риск от заразяване с венерически заболявания. Кемсексът предизвиква неналичието на задръжки и половото неблагоразумие. В резултат на това половите сътрудници са по-малко склонни да употребяват отбрана и в границите на една нощ може да се споделите с няколко души.
Кемсексът също предизвиква повторната поява на други полово излъчени заболявания като хепатит В и С. Тези типове болести са доста постоянно срещани през 80-те години, което съответствува с взрива на хероин. Потребителите, които споделят спринцовки, са изложени на висок риск от предаване. В наши дни следим нови случаи на тези типове болести, защото хората употребяват една и съща спринцовка за повече от един човек.
Важно е да се има поради, че кемсексът има освен физически последствия. Причинява щета и на психическо равнище. Може да аргументи лека тревога и меланхолия, психотични сривове, зрителни и слухови халюцинации и остри или хронични промени в държанието.

Защо хората практикуват кемсекс?
Сексът измежду гей двойките е бил и продължава да бъде заклеймяван в нашето общество. Тази (не)скрита хомофобия значи, че гей сексът се преглежда като изкуствен или неразрешен.
Има доста аргументи хората да практикуват кемсекс. Една от главните аргументи е да се чувствате по-уверени по време на секс. Друга е облекчаването на отрицателните усеща, които изпитват към личната си полова ориентировка. Много хомосексуалисти възприемат хомофобията на нашето общество и имат проблеми да одобряват себе си и своята половост.
Освен това хората употребяват опиати по време на секс, с цел да подобрят удоволствието, което получават от него. Те също желаят да усилят физическата устойчивост. И най-после, опиатите вършат допустимо прекарването на избрани неща, които другояче биха били прекомерно мъчителни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР