През последните години устойчиво нараства броя на клиентите, които предпочитат

...
През последните години устойчиво нараства броя на клиентите, които предпочитат
Коментари Харесай

Над 412 000 клиенти на ЧЕЗ Електро получават фактурите си онлайн


През последните години стабилно нараства броя на клиентите, които избират да получават сметките си по електронен път. 412 455 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “АД към този момент оцениха удобството, сигурността и екологичните изгоди на електронната фактура.

През 2018 година отказалите се от хартиения притежател на сметката за електрическа енергия са 44 787. Близо 17 000 от тях направиха регистрацията си за електронна фактура по време на We Do Green – самодейност на „ ЧЕЗ Електро България “ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България. Една от задачите на We Do Green е популяризирането на електронната фактура като комфортен и сигурен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата.

По време на събитията от We Do Green над 300 доброволци засадиха 1 774 дървета на територията на Западна България. Използващите електронна фактура клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД избавиха от изсичане три пъти повече дървета. Предоставяната от Дружеството опция за електронна фактура разреши на клиентите да понижат потреблението на хартия с 9 888 000 листа годишно, с което всяка година икономисват 211 мегаватчаса електрическа енергия, нужна за производството им.

Освен безспорните си екологични изгоди, електронната фактура е извънредно комфортна за клиентите. Те я получават незабавно след издаването ѝ и имат достъп до списък на месечните си сметки за електрическа енергия. Електронната фактура подсигурява сигурна отбрана на персоналните данни, икономисва време и дава опция за елементарно и практично управление на разноските. Тя е годен, електронно подписан данъчен документ, който е изцяло еднакъв с хартиената версия. Бързото и навременно приемане на информацията за месечните отговорности, сигурният достъп до данните когато и да е, обезпечават в допълнение успокоение и комфорт.

Електронната фактура е изцяло безвъзмездна. Тя може да бъде декларирана на корпоративния уеб страница www.cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, на телефон 0700 10 010 или в офисите на Изипей. За задачата е належащо да се даде потребителски номер, оторизационен код и имейл адрес. След регистрацията клиентите могат да наблюдават документите си както в електронния списък на уеб страницата, по този начин и на посочения от тях имейл адрес.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР