През последните години темата за съдебната реформа беше иззета първо

...
През последните години темата за съдебната реформа беше иззета първо
Коментари Харесай

ГЕРБ: ДБ и ПП показаха, че не могат да направят съдебна реформа

През последните години тематиката за правосъдната промяна беше конфискувана първо от Демократична България, а по-късно и от Политическа партия. Те я трансфораха в лайтмотив на всичките си предизборни и следизборни послания. Това, което видяхме през последната година и половина бе, че тези партии не могат да създадат правосъдна промяна.

Това оповестиха от ГЕРБ на брифинг в партийната централа. От там обясниха, че това е първата от серия тематики, по които ще дават конференции преди предварителните избори.

Според партията от Демократична България и Политическа партия са посочили, че не схващат по какъв начин действа правосъдната промяна и не я познават от вътре, както и не са били вътре в правосъдната промяна, по тази причина нямат право да споделят по какъв начин тя би трябвало да работи.

" Оказа се, че това, което те си показват като правосъдна промяна е разрушение на структури, закриване на институции, кадруване и основаване на бухалки. И те си го споделиха. В последните седмици на мандата им беше тъпо да се следят воплите на Кирил Петков и Асен Василев по какъв начин единствената правосъдна промяна в България е Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ ", уточни някогашният народен представител Радомир Чолаков. Той назова случилото се в правосъдната промяна през последните месеци " омърсяване ", което те повече няма да разрешат.

В ГЕРБ са безапелационни, че точно те са почнали правосъдната промяна в България и тя в никакъв случай не е серпантина. " Ние разбираме промяната като смяна за по-добро, а не за преодоляване на съществуващото. Това ще е призмата, през която ще подхождаме в бъдеще към всички оферти за промени в нормативната уредба ", изясни Росен Желязков.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/640582600616715
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР