През последните години темата за неидентифицираните летящи обекти (НЛО) стана

...
През последните години темата за неидентифицираните летящи обекти (НЛО) стана
Коментари Харесай

НЛО - приятели или демони

През последните години тематиката за неидентифицираните летящи обекти (НЛО) стана обект на многолюден публичен спор. Както се оказва обаче, религиозните вярвания оказват съществено въздействие върху проучванията на НЛО, изключително в политическите кръгове на Съединени американски щати, оповестява Дейли Стар.

Според водещия откривател на НЛО Рон Джеймс Пентагонът е блокирал проучванията на НЛО заради убеждението, че извънземните създания са демони. Това ненадейно разобличаване хвърля сянка върху научните старания за проучване на мистериозните феномени. Изследователската стратегия за Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) се оказа сложна за финансиране заради вярванията на тези, които считат, че неидентифицираните обекти са „ демонични “.

Бившият началник на AATIP Луис Елизондо удостовери казуса, описвайки го като освен това от „ дребен глас в Пентагона “. Той твърди, че това е огромна група хора, които имат вяра в демоничната природа на следените феномени. Оказва се, че религиозното фундаменталистко лоби в Пентагона даже е попречило на Елизондо да обезпечи финансиране за програмата.

Но забавно е, че макар спора сред религията и науката, някои представители на вярата виждат естетика сред концепцията за извънземен живот и техните вярвания. Например конгресменът Тим ​​Бърчет вижда прилика сред библейското изложение на „ колело “ и галактически транспортен съд.
Рон Джеймс обаче упорства, че религиозният фундаментализъм в политическите кръгове на Съединени американски щати интензивно попречва проучванията на НЛО и науката като цяло. Той цитира своя диалог с откривателя Джон Бранденбург, който допуска, че рисковият фундаментализъм управлява разпределението на ресурсите и вниманието в университетските среди.

И макар че някои отхвърлят опцията НЛО да произлизат от други планети, Рон предлага различна доктрина, учредена на концепцията за „ квантов скок “. Според тази доктрина хората могат да поддържат връзка с различни версии на себе си и даже да научат нещо от тези действителности. Има ли връзка сред тези различни действителности и съществуването на извънземни? Въпросът остава отворен.

Балансът сред религията и науката е значим аспект от развиването на обществото. Миналото демонстрира, че несъгласията сред вярата и научните обстоятелства могат да доведат до спорове. Все отново упованията са опцията за извънземен живот да въодушеви научните проучвания и да отвори нови хоризонти за схващане на света към нас. В последна сметка това може да насърчи хармонията сред вярата и знанието, позволявайки и на двете области да се развиват, без да си опонират една с друга.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР