През последните години ставаме свидетели на огромна вълна млади състезатели,

...
През последните години ставаме свидетели на огромна вълна млади състезатели,
Коментари Харесай

Детето чудо отново изумява! Втора поредна ITF титла за 14-годишната Фрухвиртова!

През последните години ставаме очевидци на голяма вълна млади състезатели, които навлизат в професионалния тенис и съумяват да си проправят път към върха, като една от тях е Бренда Фрухвиртова. Тя е единствено на 14 години и през предходната седмица стана най-младата тенисистка с купа от ITF конкуренция от шест години насам. Нейният напредък продължава с цялостна мощ, защото през днешния ден тя завоюва втори трофей, трансформирайки се в единствената 14-годишна състезателка в историята, спечелила професионални трофеи в две поредни седмици.

Изглежда, че аржентинският град Тукуман, в който завоюва първата си купа, е щастливото място на чехкинята, откакто и втората ѝ пристигна още веднъж там. На финала Фрухвиртова надви над някогашната №59 и сегашна №177 Паула Ормаечеа, която и през предходната седмица инкасира проваляне от същата съперничка на полуфиналите. Този път 14-годишната състезателка трябваше да навакса пасив от 1:3 в решителния трети сет, с цел да се поздрави с крайния триумф, пристигнал след 6:3 1:6 6:4.

След феноменалното си показване в Тукуман тя ще се изкачи до 435-ата позиция в международната класация, откакто единствено преди две седмици беше ранкирана под №1079. Освен това Фрухвиртова (на 14 години, 10 месеца и 11 дни) стана петата най-млада тенисистка, която може да се похвали с две трофеи на равнище ITF, като за последно това направи Тимеа Бачински през 2004 година (на 14 години, 10 месеца и 2 дни). Българската диря тук също не липсва, защото върхът се държи от нашата сънародничка Сесил Каратанчева, която победи с втория си ITF трофей единствено на 14 години и 2 дни.

Back✌️back
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР