През последните години ставаме свидетели на брутална агресия срещу представители

...
През последните години ставаме свидетели на брутална агресия срещу представители
Коментари Харесай

АБВ: Случаят с Джулиан Асандж отново поставя под въпрос демократичните устои

През последните години ставаме очевидци на брутална експанзия против представители на журналистическата сфера. Свободата на словото се погазва даже с цената на човешки живот. Международната общественост не реагира съответно при случая с убития публицист Хашоги. Сега казусът с Джулиан Асандж още веднъж слага под въпрос демократичните устои. Това се показва в публична позиция на партия АБВ.

Арестът на създателя на Уикилийкс е казус, който може да се употребява за кавга с публицисти и техните източници в бъдеще. Такива актове задушават инакомислието и свободата на словото и пресата, подкопават демократичните устои и са нарушаване на човешките права.

Напомняме, че през 2016 година Организация на обединените нации постановява, че Асандж е непозволено арестуван. Въпреки че решението няма правна мощ над английските и шведските управляващи, то е показателно.

За непозволеното задържане свидетелства и фактът, че редица интернационалните организации и персони, отпред с „ Репортери без граници” и Джон Пилджър, се оповестиха в поддръжка на журналиста и желаеха освобождението му.

АБВ се противопоставяме на нарушаването на свободата на словото и печата и призоваваме за ценене правата на създателя на Уикилийкс Джулиан Асанж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР