През последните години производителите на лаптопи се доближиха до създаването

...
През последните години производителите на лаптопи се доближиха до създаването
Коментари Харесай

Lenovo представи ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid – хибриден лаптоп с два процесора и две операционни системи

През последните години производителите на преносими компютри се приближиха до основаването на идеалния хибрид сред преносим компютър и таблет. Разработчиците в Lenovo взеха решение, че Android има по-добър сензорен интерфейс от Windows, до момента в който Windows е по-добро решение за преносим компютър от Android. В последна сметка те сътвориха хибридно устройство 2-в-1, което нарекоха ThinkBook Plus Gen 5 и доставиха с два процесора и две софтуерни платформи.

В режим на преносим компютър ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid работи като елементарен преносим компютър с Windows, само че в случай че отделите екрана, устройството, то се трансформира в таблет с Android. Долната половина на преносимия компютър (тази с Windows) разполага с процесор Intel Core Ultra 7, 32 GB RAM, 1 TB SSD и 75Wh батерия.

Горната част на преносимия компютър (тази с Android) разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM, 256 GB памет и 38Wh батерия. Независимо от определения режим, устройството разчита на 14-инчов OLED екран с 2,8K резолюция.

Трябва да се означи, че в актуалната версия две елементи на едно устройство на практика не си взаимодействат. Например, когато подготвяте презентация в режим на преносим компютър в Windows, не можете просто да отделите екрана и да продължите да работите с него в режим на таблет в Android. Вместо това би трябвало ръчно да преместите файловете от едната операционна система в другата.

Нещата обаче могат да се трансформират фрапантно до стартирането на устройството на пазара, само че на този стадий ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid е на процедура два компютъра в един. Що се отнася до датата на стартиране на пазара, Lenovo възнамерява да стартира да продава новото устройство през второто тримесечие на тази година на цена от към 1999 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР