През последните години проблемът с липсата на желаещи да работят

...
През последните години проблемът с липсата на желаещи да работят
Коментари Харесай

Ето защо сиренето, кашкавалът и киселото мляко вече не са същите

През последните години казусът с неналичието на искащи да работят в млекопреработването се задълбочава. Според производители навлизането на дуалното образование може да накара повече деца да изберат специалността - технолог, предава Българска национална телевизия. Йордан Илиев, технолог в мандра : "Просто се принуждаваме да взимаме и образоваме, което води до загуби, до неприятна продукция. Киселото мляко към този момент не е толкоз кисело, споделят потребителите. 
Технолози изясняват разликата с смяна в метода на произвеждане и използването на фалшив фураж. Илиев прибавя: "На новите прелюдия, на новите типове закваски, които не са толкоз кисели. Примерно за киселите млека, имитиращите артикули, които нямат характерния усет на кашкавал и на сирене ". 
Стане ли дума за домашно приготвено кисело мляко, множеството предписания, вместо подготвена закваска, включват към този момент квасено кисело мляко. Според производители на квас и закваски технологията може да е рискова за здравето. Димитрина Трендафилова, компания за произвеждане на органопрепарати, квас и закваски:
"Хората нормално считат, че би трябвало да съблюдават българската традиция и вземат от предходното кисело мляко и тогава подквасват. Ние даваме причина на патогенните микроорганизми да се развъждат и да стопират развиването на положителната микрофлора и това води до намаление имунитета ". 
За разлика от млечните артикули, усетът на присъщото за село Дерманци - млечно ядене " белият мъж " не се е трансформирало през годините. Намирането му е съвсем невероятно. Може да го опитате единствено в дома на бабите от района. Млечната каша получи следващата премия в Луковит на състезанието за най-вкусно ядене от мляко. Йорданка Тодорова, село Дерманци:   "Преди години, когато са пасли на открито животните то просто прави конци. Сега не е по този начин на конци. Променила се е гъстотата на млякото, тъй като е с химикали ". 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР