През последните години премахването на зарядния адаптер и слушалките в

...
През последните години премахването на зарядния адаптер и слушалките в
Коментари Харесай

Samsung ще спре да слага адаптери за зареждане в кутиите на бюджетните си модели смартфони

През последните години премахването на зарядния адаптер и слушалките в кутията на iPhone се трансформира в наклонност измежду производителите на смарт телефони. Въпреки че множеството производители на смарт телефони с Android в началото се присмяха на решението на Apple, скоро те последваха образеца на колоса от Купертино. По сходен метод премахването на адаптера за зареждане, включено в комплекта на смарт телефона се трансформира в необятно публикувана процедура. Днес множеството смарт телефони с Android от висок клас нямат нито слушалки нито адаптер в кутията си. И тази наклонност скоро ще навлезе в наличните устройства от серията Galaxy на Samusng.

Последните отчети сочат, че Galaxy A14, идният бюджетен смарт телефон на Samsung няма да се предлага с включен в комплекта адаптер за зареждане. Според информатора Ахмед Куайдер Galaxy A14 евентуално ще се предлага единствено с USB Type-C кабел в кутията си. Ако този отчет е правилен, Galaxy A14 ще бъде най-евтиният смарт телефон на Samsung, който няма да има зарядно устройство в кутията си.

Много компании настояват, че са извадили зарядните адаптери от кутиите на смарт телефоните си с цел да понижат отпадъците и да създадат продуктите си по-екологично съобразни. Въпреки това множеството от тях към момента продават зарядни устройства с ненужни опаковки, които пък способстват за увеличение на отпадъците от опаковки. Освен това тези компании печелят от по-ниските транспортни разноски, защото по-тънките кутии за телефони заемат по-малко място за предпазване в транспортните контейнери.

Въпреки евентуалната липса на адаптер за зареждане в кутията си, Galaxy A14 ще може да се похвали с някои впечатляващи характерности. Смартфонът ще разполага със 6,6-инчов PLS LCD екран с Full HD+ резолюция и три задни камери, в това число 50МР съществена камера и 13МР предна камера. Освен това той ще разполага с батерия с потенциал 5000 mAh и опция за 15W бързо зареждане. Galaxy A14 ще се предлага в три цветови разновидността: Черен, лайм и сребърен. Той ще употребява процесор Exynos 850, 4GB/6GB RAM, 64GB/128GB памет, слот за microSD карта, слот за две SIM карти, GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC и порт USB Type-C.

В умозаключение, премахването на адаптера за зареждане от кутиите на смарт телефоните се трансформира в нормална процедура измежду производителите. Въпреки че някои компании настояват, че този ход е за понижаване на отпадъците и поощряване на устойчивостта, други се възползват от по-ниските разноски за доставка заради по-тънките кутии за телефони. Независимо от това, че евентуално няма да има адаптер за зареждане в кутията си, Galaxy A14 предлага впечатляващи характерности, които го вършат отлична алтернатива за тези, които търсят бюджетен смарт телефон.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР