През последните години почистването на дома се промени доста, като

...
През последните години почистването на дома се промени доста, като
Коментари Харесай

Защо Amazon купи iRobot за 1.7 милиард долара

През последните години почистването на дома се промени много, като от ден на ден хора залагат на прахосмукачките роботи, които правят всичко сами.
 Peloton, компанията за домашни фитнес уреди и вероятността да бъде купена от Nike или Amazon
Когато пандемията в действителност е в твоя изгода

Компания за фитнес уреди може да бъде купена от Nike или Amazon

И като компания, която желае да е в крайник с всичко протичащо се, Amazon реши да работи. От Engadget разбираме, че основаната от Джеф Безос компания е отправила оферта на стойност 1.7 милиард $ за закупуването на iRobot - производителят на прахосмукачките Roomba.

Към момента не се знае по кое време ще бъде приключена договорката, тъй като се чака утвърждение от акционерите на iRobot и регулаторните органи. Но се чака Колин Енгъл да остане на поста си като изпълнителен шеф на компанията.

По този метод завършва и 32-годишната самостоятелност на iRobot, която е основана през 1990 година от откриватели от Технологичния институт в Масачузетс. Първоначалният фокус на компанията е бил хвърлен върху основаването на новаторски военни технологии, само че се прави внезапен завой през 2002 година, когато на пазара бива пусната и първа прахосмукачка робот.

В момента прахосмукачките на iRobot имат много сериозна конкуренция в лицето на Anker, Neato, Shark, Dyson и Xiaomi. Сделката с Amazon се чака да усили продажбите на Roomba. Но съгласно Bloomberg с изключение на прахосмукачки, компанията на Безос си е купила производител на апарат, който може да направи точна карта на дома на притежателя си.
 Amazon Alexa и опцията асистентът да копира гласа на умряли родственици
Alexa ще може да приказва с гласа на умряли родственици

Това е малко плашещо

И съгласно Bloomberg не евентуалните продажби са най-ценното и търсеното от договорката, а цялата база данни, която една прахосмукачка може да даде за дома на притежателя си. И по този метод интеракцията с потребителите да стане още по-добра.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР