„През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава

...
„През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Пловдив е двигател на икономическия растеж...

„ През последните години отчитаме резистентен растеж на стопанската система, което утвърждава Община Пловдив като ядро и мотор на растежа на локално, районно и национално равнище. Последните стопански разбори, които направихме като част от изработването на новия План за интегрирано градско развиване за интервала 2021 – 2027 година, ни дават задоволително учредения за оптимизъм за бъдещото “. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, който откри Годишния конгрес Индустрия 4.0: Бъдещето на българската промишленост и новите български вложения. Събитието се провежда от в. „ Капитал “ и Община Пловдив.

По думите на кмета през миналите 15 години, с помощта на засиленото партньорство сред локалната власт, бизнеса и научните среди, Пловдив се трансформира в най-развитата индустриална зона в България и Югоизточна Европа. Градът е водещ център с най-голямата индустриална зона в България със 71 000 заети в индустриалния бранш. Над 40% от добавената стойност на локалната стопанска система се образува от производството, а следва откриването на още десетки нови фабрики. Развиват се браншовете с висока добавена стойност и стопанска система, насочена към стопанска система на знанието.

„ Отчитаме сериозна интензивност на предприемачеството в Пловдив. Благодарение на положителната среда за пускане на бизнес, имаме сериозен растеж в броя на микро- и дребните предприятия. Но най-радващото, че през последните години българските вложения в промишленост, са по-големи от задграничните и този факт приказва за възобновление на нашата стопанска система “, акцентира още Здравко Димитров.

Онлайн форумът продължава с присъединяване на водещи водачи от разнообразни промишлености. Предстои да се очертаят трендовете за бъдещото българската стопанска система и по какъв начин да продължи развиването й по време на пандемията. За възстановяване на капиталовия климат в Община Пловдив ще приказва зам.-кметът по „ Образование и бизнес развиване “ Стефан Стоянов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР