През последните години обаче Турция също се налага като водещ

...
През последните години обаче Турция също се налага като водещ
Коментари Харесай

Турските туристи у нас са се увеличили с над 50% за година frognews.bg

През последните години обаче Турция също се постанова като водещ генериращ пазар за българския туристически артикул.

 

Това беше доказано и при последната среща сред министър Илин Димитров и турския дипломат Н.Пр. Айлин Секизкьок.

 

В рамките на идващите месеци следва подписването на съглашение за съдействие сред няколко браншови организации в туризма и TÜRSAB. “Желанието ни е повече български туристически организации да влязат в съдействие с известни организации като TÜROB, TTYD ”, съобщи министър Илин Димитров. 

 

За предходната година повече от половин милион турски туристи са пътували до страната ни, което е растеж от над 50% по отношение на 2021-а. Сред най-предпочитаните дестинации се подреждат София, Свиленград, Пловдив, Варна и Бургас.

 

Министър Димитров акцентира, че контактите сред двете страни в бранша са доста интензивни. От началото на годината се организираха няколко ползотворни срещи.

 

През януари министър Димитров взе участие в Международния бизнес и капиталов конгрес “България: капиталова дестинация ” в Истанбул, проведен от Българската организация за вложения. Тогава се организираха серия от диалози с представители на туристическия бизнес на Турция, с които са били разисквани опциите за оказване на държавна поддръжка за установяването и разширението на активността им в България.

 

Развитието на фрагментите в туризма е главен приоритет за бизнеса. Министър Димитров е обявил желанието на страната ни да бъде хазаин на конгрес за обмяна на опит в региона на образованието във Варна в края на летния туристически сезон, в който да се включат и представители на турски висши образователни заведения. 

 

Насърчаването на двустранните връзки на Неправителствени организации в бранша на туризма и създаването на взаимни туристически пакети за нововъзникващи туристически пазари също е било измежду обсъжданите тематики. 

 

Според министър Димитров, България отдава огромно значение и на сесиите на Българо-Турския комитет по туризъм, който е една политическа и експертна платформа за взаимодествие в региона на туризма. Предстои провеждането на четвъртата сесия на комитета, която ще е в Турция вероятно през втората половина на тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР