През последните години Наоми Осака многократно засегна темата за психичното

...
През последните години Наоми Осака многократно засегна темата за психичното
Коментари Харесай

Медитация за деца: новият проект на Наоми Осака


През последните години Наоми Осака неведнъж засегна тематиката за психологичното здраве, като съобщи, че ще продължи да пробва да притегля внимание към този проблем. Новият бизнес план на японката е доказателство за това изказване. Четирикратната шампионка пусна серия медитации, предопределени за деца и подрастващи от няколко възрастови групи.

За реализирането на плана четирикратната шампионка от Големия шлем си партнира с „ Modern Health “ – неправителствена организация, занимаваща се с проблеми с психологичното здраве. В изявление за списание „ People “ Осака показа, че медитацията ѝ е помогнала в някои от най-тежките ѝ моменти и се надява да успее да окаже поддръжка на хора, които също минават през сложни интервали.

„ През годините започнах да разгадавам все по-често на медитацията, с цел да съумявам да управлявам възприятията и страстите си. Иска ми се да го бях правила по-често като дете. Точно по тази причина съм доста разчувствана, че в този момент са налични медитации за деца от всички възрасти “ – сподели някогашната №1.

Осака е безапелационна, че е доста значимо сходни благоприятни условия да са налични за децата по целия свят и изрази страдание, че самата тя не е имала достъп до такива, до момента в който е растяла.

„ Чудесно е, че имам опция да оказвам помощ на децата, създавайки неща, които бяха много по лимитирани и труднодостъпни, когато аз бях на тяхната възраст. Надявам се, че с тези медитации те ще съумеят да се научат по какъв начин да се оправят с възприятията и страстите си още в ранна възраст, с цел да могат да понасят по-лесно компликациите през остатъка от живота си “.

„ Едно от най-прекрасните неща за мен е, когато някой ми каже, че съм му помогнала да премине през сложен интервал. Помня, че един път пазарих, когато един човек ме спря и ми описа какъв брой доста значи за него това, че съм привлякла внимание върху проблемите с психологичното здраве и това му е помогнало да се оправи със своите лични проблеми. По това време се пробвах да оказа помощ само на себе си, само че тази преживелица ме накара да осъзная, че мога да окажа положително въздействие в живота и на други хора “ – приключи двукратната шампионка на US Open.

Макар че 2022 надалеч не бе най-успешния сезон в кариерата на Осака, тя бе преди всичко измежду най-високоплатените спортистки в годишната ранглиста на списание „ Forbes “. Понастоящем японката е надалеч от корта, защото чака дете, само че в свое скорошно изявление разкри, че към този момент мисли за завръщането си в Тура.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР