През последните години на територията на ловните полета на сдружението

...
През последните години на територията на ловните полета на сдружението
Коментари Харесай

Заселиха диви зайци под Беласица и Огражден

През последните години на територията на ловните полета на сдружението в Петрич пролетната таксация регистрира известно стабилизиране на заешките ресурси.

Въпреки тази оптимистична статистика Управителния съвет продължава да залага в годишните си стратегии действия, които водят до нарастване освен на дивите зайци, само че и на пернати типове като надеждна и желана опция на свинския лов.

Още повече, че реколтата от кестени в планината Беласица тази година поради високите температури и сушата е доста слаба и задържане на диви прасета в региона на кестеновите насаждения не се вижда.

Седемдесет двумесечни зайчета бяха доставени от индустриалните стопанства на компания „ Сокол-БЛРС “ в положително положение и тонус.

Тази доставка е по Националната стратегия за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ, за което сдружението изрича своята признателност Националната организация.

Посрещането, превозването и разселването беше готова съвършено. Ловци от дружинките Петрич- изток, Петрич-запад, Кърналово, Първомай, Марикостиново и Кулата получиха избраните им количества.

Най-много зайчета – 19, бяха дадени на дружинката в Кърналово, която се показва най-добре в отстрела на хищници, които безкомпромисно компрометират и най-хубавите планове.

За задачата управлението на сдружението още веднъж сложи въпроса през дейния ловджийски сезон на диви прасета дружинките да ловуват с акцент и на отстрела на вълци, лисици и чакали.

Кузман Петров,slrb.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР