През последните години ми се наложи да влизам няколко пъти

...
През последните години ми се наложи да влизам няколко пъти
Коментари Харесай

Как да проверя какво е платила НЗОК за лечението ми през последните 3 години?

През последните години ми се наложи да влизам няколко пъти в болница за провеждането на хирургични интервенции. Страдам от сърдечносъдово заболяване. Имам подозрения, че за няколко от интервенциите, които не са направени, са взети пари от Касата.
Освен това за всяка от тях ми желаеха да доплащам разнообразни суми. Най-много ме тормози това, че след всички тези интервенции нямам усъвършенстване. Искам да попитам също по този начин съдовите интервенции покриват ли се от Здравната каса? Аз съм първа група неработоспособен, с 92%, без право на работа и 147 лева пенсия.
Минка Добрева, гр. София


Електронното здравно досие дава опция на здравноосигурените както и на тези, чиито здравноосигурителни права са прекратени, за бърз и повсеместен онлайн достъп за употребената от тях здравна и дентална помощ, пише zdrave.to.

 В него се съхранява информация за осъществен избор на персонален доктор, както и за осъществените и регистрирани за него действия от джипито, лекарите-специалисти, болничните заведения, лабораториите и аптеките. За всяко противоречие сред получена здравна помощ и отразените действия в електронното здравно досие хората имат право да подават тъжби в съответните районни здравноосигурителни каси. 

В този смисъл информация за осъществените и регистрирани оперативни процедури може да извършите в здравното си досие. Достъпът до досието се реализира посредством повсеместен код за достъп (УКД), публикуван от НЗОК/РЗОК, или електронен автограф, или Персонален идентификационен код (ПИК) на Националната организация на приходите (НАП).
Информация по отношение на реда и изискванията за издаване на УКД, както и какви са стъпките, с цел да се влезе в здравното досие, е оповестена на интернет страницата на НЗОК.

След конкретизиране на клиничната пътека, по която сте били признати и оперирани, ще можем да ви отговорим какво тъкмо заплаща НЗОК.

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР