През последните години, Intel полага всички усилия за да изгради

...
През последните години, Intel полага всички усилия за да изгради
Коментари Харесай

Intel обяви сроковете за дебюта на 10-нанометровите CPU

През последните години, Intel поставя всички старания с цел да построи всеобщо произвеждане на процесори по 10-нанометровата технология. Първоначално беше планувано, че първите 10-нм настолни CPU ще излязат след процесорите Skylake-S, само че скоро стана ясно, че Intel не е в положение да пусне нови решения в посочените по-рано периоди и взе решение да продължи с оптимизацията на 14-нм софтуерен развой.
Преди няколко месеца екс-ръководителя на Intel Брайън Кржанич каза, че началото на всеобщото произвеждане на 10-нанометровите чипове е решено да се реалокира от втората половина на настоящата година към 2019-та. Сега обаче стана известно, че готовите системи въз основата на сходни процесори ще се появят по рафтовете на магазините в сезона на коледните продажби. С други думи, най-малко още няколко тримесечия чипмейкърът ще разчита на 14-нм технология.

Справедливо е да се означи, че в продуктовата гама на Intel към този момент има 10-нанометрови процесори. Например, мобилният чип Core i3-8121U (от фамилията Cannon Lake-U) може да се откри в лаптопа Lenovo IdeaPad 330. Вярно е също и че графичното ядро на този CPU трябваше да се деактвира заради несъвършенствата на новия софтуерен развой.

Междувременноq „червеният“ лагер се приготвя интензивно за прехода към 7-нанометровиs стандарт. AMD към този момент стартира да създава опитни мостри на 7-нм сървърни процесори EPYС от второ потомство, употребявайки мощностите на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Дебютът им би трябвало да се организира през първата половина на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР