През последните години имахме късмета да станем свидетели на две

...
През последните години имахме късмета да станем свидетели на две
Коментари Харесай

Прилики и разлики: Нека сравним кралските сватби на Уилям и Хари

През последните години имахме шанса да станем очевидци на две сватби на английското кралско семейство. Кейт Мидълтън и принц Уилям си споделиха „ Да “ през 2011 година, а по-късно принц Хари и Меган Маркъл станаха брачен партньор и брачна половинка през 2018 година  

Двете сватби имат някои основни прилики, само че като цяло са много разнообразни. В края на краищата, Уилям и Кейт евентуално ще станат крал и кралица един ден, до момента в който Хари и Меган са дистанцирани от кралското семейство.  

Ние ви демонстрираме някои разлики сред двете обилни сватби, които може би сте пропуснали. 

Пътят до олтара  

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Трудно е да се проумее напрежението, което изпитват Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, до момента в който вървят по пътя към олтара. Херцогинята на Кеймбридж е съпроводена от татко си Майкъл Мидълтън в огромния си ден. 

За страдание, бащата на херцогинята на Съсекс има здравословни проблеми на датата на сватбата ѝ , което му попречва да пътува до Лондон за огромното събитие. Меган потегля сама по пътеката, преди да бъде пресрещната от принц Чарлз. 

Кралските сватбени торти 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Внушителната сватбена торта с осем етажа на принц Уилям и Кейт е направена от Фиона Кернс за 160 000 $ . Двойката залага на плодов усет, а за тези, които не са му последователи, има шоколадова.  

Принц Хари и Меган избират лимонен пандишпан със сироп от бъз за огромния си ден. Направена от Клер Птак, тортата коства сред 60 000 и 75 000 $. 

Целувката 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Милиони фенове се включват, с цел да станат очевидци на първата целувка на младоженците от кралските двойки. Принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж показват първата си целувка на балкона на Бъкингамския замък след сватбената гала в Уестминстърското абатство. 

Първата брачна целувка на Принц Хари и херцогинята на Съсекс  е тъкмо пред параклиса " Свети Георги " след сватбената гала . И двете двойки греят от благополучие, до момента в който тълпите ги приветстват.  

Двете тиари 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Един аспект, който отличава кралските сватби от останалите, са невероятните тиари , които булките носят за събитието. 

На сватбата си Кейт носи тиара от Cartier, която е подарена на кралица Елизабет II на 18-ия ѝ рожден ден. Меган също носи тиара, която принадлежи на кралицата. Diamond Bandeau Tiara е проектирана през 1932 година  

Годежните пръстени 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Годежният пръстен, който принц Уилям подарява на Кейт Мидълтън, в миналото е принадлежал на починалата майка на Уилям, принцеса Даяна. Сега оценен на 400 000 $, 12-каратовият пръстен включва объл наследник сапфир. 

От своя страна г одежният пръстен на Меган е с приблизителна цена от 200 хиляди $. Той е създаден в Ботсвана и има в основата си драгоценен камък – елмаз, заобиколен от сходни по мярка диаманти, които са взети от персоналната сбирка на Даяна.   

Двете сватбени рокли 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

След кралските сватби всяка херцогиня сменя роклята си и се насочва към сватбеното празненство, което принц Чарлз провежда за всеки от синовете си и техните нови съпруги.  

Кейт носи класическа бяла рокля на Alexander McQueen на приема.  

Роклята на Меган е проектирана от Stella McCartney  и коства към 157 000 $.  

Поглед от близко към красивите букети 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Сватбените букети, които Кейт и Меган държат на сватбите си, наподобяват много сходни, само че има значими разлики сред двата . Деликатният дребен букет на Мидълтън е планиран от Шейн Конъли и включва напълно бели цветя , всяко от които съставлява нещо, което двойката желае за брака си, като да вземем за пример благополучие и непрекъсната обич.  

Проектиран от Филипа Крадок, букетът на Меган включва цветя, подбрани ръчно от принц Хари, символизиращи очакванията за техния брак, в това число отдаденост и обич. 

Младоженците 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

И принц Уилям, и принц Хари са служили в армията и носят униформите си в сватбените си дни , защото е традиция кралските младоженци да се женят във военно облекло.  

Уилям, който е полковник, носи алена униформа на ирландската армия . Той е първият кралски жених, облечен в алено, след капитан Марк Филипс през 1973 г. 

Принц Хари носи военна униформа на Blues and Royals в деня на сватбата си.  

Цената на всяка сватба 

 принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън Getty

Не е загадка, че и двете кралски сватби костват много над междинното за нормално семейство. На всеки подробност от събитието е отделено нужното внимание, защото бракосъчетанията в английското кралско семейство стават част от историята.  

Общо сватбата на принц Уилям и Кейт през 2011 година е хазаин на 2500 посетители и коства 34 милиона $ . През 2018 година сватбата на принц Хари и Меган и ма по-малко посетители (600), само че коства 55 милиона $. 

Приканваме ви да си припомните двете кралски сватби в нашите галерии:
 Не една, а цели две целувки: Емблематичната поява на Кейт и Уилям в деня на сватбата им  Не една, а цели две целувки: Емблематичната поява на Кейт и Уилям в деня на сватбата им  Не една, а цели две целувки: Емблематичната поява на Кейт и Уилям в деня на сватбата им  Не една, а цели две целувки: Емблематичната поява на Кейт и Уилям в деня на сватбата им  Сватбената вечеря на Меган и Хари  Сватбената вечеря на Меган и Хари  Сватбената вечеря на Меган и Хари  Сватбената вечеря на Меган и Хари
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР