През последните години дистанционната работа се превърна в норма за

...
През последните години дистанционната работа се превърна в норма за
Коментари Харесай

Десетте най-добри европейски държави за дигитални номади

През последните години отдалечената работа се трансформира в норма за доста компании, защото от ден на ден чиновници търсят идеалното място за „ работа от всяка точка на света “. Нещо повече, скорошни проучвания демонстрират, че цели 70% от хората към този момент са подготвени да обмислят промяна на работата, която теоретично би им разрешила да работят от всяка точка на света.

Експертите по туризъм са анализирали разнообразни фактори, които са най-важни за отдалечената работа, и са разпознали най-хубавите места за пренасяне на цифровите номади. В резултат на това румънската столица Букурещ излезе преди всичко в Европа.

Но за тези, които търсят място за живеене в средата на нищото, заобиколени от неповторими, зашеметяващи пейзажи, резултатите от изследването ще разочароват: Исландия е на последно място, макар обстоятелството, че е „ най-щастливата “ страна в целия свят.

Друг значим фактор са първичните разноски за кандидатстване за виза. В множеството страни визовата такса е по-малко от 80 евро, само че в Малта цифровата номадска виза коства 300 евро.

Тези, които избират слънцето и „ лятото през цялата година “, би трябвало да обмислят пренасяне в Испания или Кипър, които са надлежно на второ и трето място – и двете страни с високи резултати за качество на Wi-Fi, което е идеално за чиновници, които изкарват прехраната си основно с интернет.

Намирането на в действителност налично жилище за дълготрайно наемане се оказа мъчно, само че Румъния, Гърция и Унгария оферират цени за наем на двустаен апартамент в центъра на столиците си за 500-550 евро на месец.

Това е доста по-ниско, в сравнение с в Португалия и Исландия, където междинният наем е над 1000 евро на месец. Повечето страни изискват чиновниците да печелят над 2200 евро на месец, с цел да могат даже да подадат молба за виза.

Въпреки общото седмо място, тези цифрови номади, които не получават изключително високи месечни заплати, би трябвало да обмислят пренасяне в Португалия, където претендентите би трябвало да имат месечен приход от малко над 750 евро.

Въпреки че чиновниците би трябвало да печелят висока месечна заплата от 3700 евро, Румъния има какво да предложи във връзка с живота: ниски наеми, разноски за храна и квартира, както и висок „ резултат за благополучие “ и постоянен Wi-Fi.

Редица от най-големите европейски страни, като Франция, Италия и Германия, въобще не попаднаха в листата на най-хубавите за цифрови номади. Обяснението е ясно, те просто не оферират такива визи на чужденци.

Трябва да се означи, че Испания да вземем за пример вкара тази скица единствено преди няколко месеца и в този момент тя е на второ място.

Класацията е на уеб страницата за круизни пътувания Panache Cruises, които дават и различен взор върху цифровото номадство – опцията цифровите номади да живеят и работят на круизен транспортен съд. Разбира се, на морето. Мнозина може да си помислят, че кабината на круизен транспортен съд не е подобаващото място за работа всеки ден, само че круизните линии стават все по-сложни, позволявайки на отдалечените чиновници да комбинират работата с проучване на разнообразни елементи на света.

Високоскоростен Wi-Fi, бизнес центрове, конферентни зали и салони са проектирани да създадат дълготрайната работа на борда на круизен транспортен съд удобна. Отдалечените чиновници, пътуващи на круиз, могат да се възползват от преимуществата на работата по целия свят, като в действителност осъществен фантазиите си за „ работа от всяка точка на света “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР