През последните години Corning се превърна в пионер в областта

...
През последните години Corning се превърна в пионер в областта
Коментари Харесай

Gorilla Glass 6 позволява на телефоните да оцелеят след 15 падания от 1 метър

През последните години Corning се трансформира в пионер в региона на отбраната на екраните на модерните смарт телефони, а тази седмица компанията разгласи новото си потомство стъкла Gorilla Glass 6. Както може да отгатнете, моделът е доста усъвършенстване на предшественика си, а компанията твърди, че телефоните ще могат да оцелеят и след рухване от по-високи височини. Всъщност Corning декларират, че устройствата, чийто екран е предпазен от Gorilla Glass 6, ще може да издържи общо 15 поредни изпускания от 1 метър. Това прави новото потомство стъкла два пъти по-добри от Gorilla Glass 5, съгласно публични данни.

Главната причина, заради която компанията се концентрира върху възстановяване на отбраната против рухвания от 1 метър или по-малко е, че съгласно проучване притежателите на телефони изпускат устройствата си по приблизително седем пъти годишно, а в 50% от случаите случаите се случват от тази височина.

"Gorilla Glass 6 е напълно нова стъклена комбинация, която може да бъде подсилена химически, с цел да се доближи доста по-високо равнище на компресия, в сравнение с е допустимо при Gorilla Glass 5. Това разрешава на новото потомство стъкла да бъде по-устойчиво на повреди ", сподели доктор Джеймин Амин, вицепрезидент на отдела по създаване на технологии и артикули в Corning.

Първите модели, оборудвани с Gorilla Glass 6, се чака да излязат на пазара по-късно тази година и даже се счита, че линията на iPhone за 2018-та може ще ги употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР