През последните години автомобилите, оборудвани с двигатели с вътрешно горене

...
През последните години автомобилите, оборудвани с двигатели с вътрешно горене
Коментари Харесай

Дизелът няма да надживее бензина

През последните години колите, оборудвани с мотори с вътрешно горене -бензинови и още повече дизелови, се сблъскват с проблеми под формата на ограничавания и забрани от управляващите. Натискът за повсеместна електрификация на колите е толкоз огромен, че автопроизводителите се принуждават да натъртват на производството на електрически автомобили.

Първи с офанзивата в Европа стартира концерна Volkswagen, а в този момент и френските производители стремително се преориентират. Според най-новите данни заводът Stellantis в Тремери, Франция, прочут като най-големият цех за сглобяване на дизелови мотори в света, ще стартира да създава по 180 000 електрически мотора на година.

Очаква се до 2025 година, когато някои европейски страни ще спрат да продават коли с мотори с вътрешно горене, индустриалните мощности във Франция да бълват по 1 000 000 електрически мотора годишно. В същото време личният състав може да има проблеми поради обстоятелството, че в един електромотор има доста по-малко елементи от тези, нужни за дизелов елемент, тъй че централата няма да има потребност да задържа толкоз доста чиновници.

В същото време в Съединени американски щати президентът Джо Байдън също заема " зелена " позиция и още с встъпването си в служба приканва за основаването на един милион работни места в автомобилните фабрики за произвеждане на електрически коли. Освен това в близко бъдеще той възнамерява да трансферира целия федерален авто парк към екологичен превоз.

По-рано беше обявено и, че през есента на 2020 година продажбите на електрически коли в Европа към този момент надвишават продажбите на коли с дизелови мотори. Дори германците стопират последователно с създаването на нови дизелови елементи, като с изключение на към електрически се ориентират и към дребни по размер бензинови мотори.

По всичко проличава, че повсеместната електрификация ще настъпи, дизеловите мотори последователно ще изчезнат, само че бензиновите елементи с вътрешно горене ще се задържат още дълго на пазара. Те, в главната си част ще бъдат употребявани за произвеждане на хибриди, само че бензинът ще остане фактор. Така че, дизелът няма да надживее бензина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР