През последните две седмици броят на заразените с коронавирус в

...
През последните две седмици броят на заразените с коронавирус в
Коментари Харесай

Черна гора отчете 30% повече заразени с COVID-19

През последните две седмици броят на инфектираните с ковид в се е нараснал с 30 на 100 спрямо предходните 14 дни. Това съобщи шефът на Института за публично здраве Игор Галич, представен от БГНЕС.

Черногорското държавно управление реши настоящите противоепидемични ограничения да останат в действие и през идващите седмици, съпроводени със засилени инспекции.
 Нови ограничения за българите, влизащи в Черна гора Нови ограничения за българите, влизащи в Черна гора
Българските жители, пътуващи за Черна гора, ще би трябвало да показват негативен тест за COVID-19, документ за имунизация или докуме...

Ако епидемиологичната конюнктура не се усъвършенства, от 1 декември има евентуално да се вкарат наложителни коронавирус документи за цялата обществена администрация – опазване на здравето, обучение, полиция, войска, за прилагане на публичен превоз, търговски центрове, спортни зали и бизнес офиси.

Няма да може да се провеждат новогодишни тържества нито вътре в заведенията, нито пък в откритите им елементи, в случай че не бъде показан народен цифров коронавирус документ, сходно на фестивалите през лятото, акцентира шефът на института.

Галич съобщи, че броят на умрелите през последните 14 дни е с една четвърт по-малко, а на приетите в болница – с към 9%. Около 55% от възрастното население към този момент се е ваксинирало против COVID-19.

При 8 от 9 смъртни случая става въпрос за неимунизирани, а повече от 80% от приетите в болница също са били неимунизирани. Всички умряли на възраст под 40 години също не са били имунизирани, сподели Галич.
 Хапче на Pfizer смъква с 89% риска от Коронавирус затруднения Хапче на Pfizer смъква с 89% риска от Коронавирус затруднения
Антивирусното хапче против COVID-19 на компанията Pfizer Inc  понижава с 89% възможностите за хоспитализация или гибел при пълнолетни л...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР