През последните две години шофьорите, които се сблъскват с проблеми,

...
През последните две години шофьорите, които се сблъскват с проблеми,
Коментари Харесай

Нашествие на плъхове! Започнаха да се заселват в колите. Защо?

През последните две години водачите, които се сблъскват с проблеми, свързани с плъхове, се свързват от ден на ден с автосервизите в Ню Йорк, написа The New York Times.

„ Нови коли, остарели коли – в този момент всеки идва с проблеми с плъховете ", споделя Ози Даян, монтьор в Manhattan Auto Repair. „ Това ми носи доста работа, само че е непоносимо. "

Според механика от време на време би трябвало да премахнете половината от съставените елементи на мотора, с цел да стигнете до гризачите. В резултат клиентите му би трябвало да заплащат внушителни суми за ремонт.

А какво да кажем за ковид?

Това събитие частично се изяснява с увеличението на броя на колите. Държавният департамент за моторни транспортни средства в Ню Йорк заяви, че регистрациите на нови транспортни средства са се нараснали с 19% от лятото на 2019 година до 2021 година Това се дължи, наред с други неща, на епидемията от ковид, по време на която работата на публичния превоз беше лимитирана.

Пандемията се отрази и на държанието на гризачите. По време на изолацията хранителната база на плъховете по улиците понижа. За да оцелеят, те започнаха да вършат нагли дневни нападения към контейнерите за отпадък и по-късно да донасят плячка в новите си домове - топли коли, под капаците на които гризачите подреждат гнезда.

„ Плъховете могат да се приспособяват доста бързо към измененията в човешкото държание “, споделя професорът по биология Джейсън Мънши-Саут.

Майкъл Парсънс, откривател от университета Фордъм, отбелязва, че в този момент държанието на хората се е върнало към естественото, само че плъховете не са се върнали към старите си привички. Вместо това гризачите са разширили тактиката си, като да вземем за пример по-често да нападат други градски животни. И колата се трансформира в всекидневно леговище за тях, в което могат безвредно да ядат плячката си.

Някои автомеханици обръщат внимание на различен фактор: гризачите са примамени от изолацията на автомобилни кабели на основата на соя.

Припомняме, че по-ранни откриватели откриха, че макар че плъховете са носители на доста заболявания, те няма да причинят нова пандемия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР