През последните две години иновациите в сферата на аугментираната и

...
През последните две години иновациите в сферата на аугментираната и
Коментари Харесай

Първият прозорец с аугментирана реалност

През последните две години нововъведенията в областта на аугментираната и виртуалната действителност ни демонстрираха, че холограмите са на път да се трансфорат в общодостъпна технология за необятния пазар. И до момента в който множеството от нас си показват джаджи от вида на Гугъл Glass, аугментираната действителност е към този момент налична и в друга форма.

Компанията RealFiction неотдавна показа революционното стъкло DeepFrame , което е изцяло транспарантно и разрешава да прожектираме холограми в действителен размер, вземайки поради дистанцията, в която се появява изображението. Последното се появява като действителна част от заобикалящата среда, а не като картинка на екран.

 Снимка 333833

Технологията разрешава да си взаимодействаме с холограмите посредством придвижвания на ръцете, без да е нужно да допираме стъклото или да използваме друго устройство. Екранът е леко огънат и прожектира картините с 4К резолюция, което ги прави оптимално живи и същински.

Освен че DeepFrame може да служи като тв приемник, специфичното стъкло задава нов стандарт в прожектирането на изображения в действителна среда, който ни приближава още по-близо до компютрите на бъдещето.

За момента обаче технологията е прекомерно скъпа за всеобщия пазар и в случай че желаете да се сдобиете с DeepFrame, ще би трябвало да се разделите с към 50 000 $.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР