През последните две години Хърватия е сключила договори на стойност

...
През последните две години Хърватия е сключила договори на стойност
Коментари Харесай

Хърватия е инвестирала 1,3 млрд. евро за отбрана през последните 2 години

През последните две години Хърватия е сключила контракти на стойност 1,3 милиарда евро за закупуване на въоръжение и муниции и за създаване на военна инфраструктура, написа хърватският вестник „ Ютарни лист “ в петък, представен от ХИНА, базирайки се на данни от хърватското министерство на защитата и обществено налични източници.

Това е най-голямата инвестиция в хърватската войска за толкоз къс интервал от време след войната за самостоятелност през 1991-1995 година, написа вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

През последните две години Хърватия е закупила изтребители, танкове вид „ Брадли “ (Bradley), ракетна система за противовъздушна защита с дребен обхват, военнополева болница, противотанкови ракети „ Спайк “ (Spike), военни лодки, както и редица инфраструктурни планове, които са в развой на реализация.

По-голяма част от финансирането е отишло за придобиването на 12 броя изтребители „ Рафал “ френско произвеждане със симулатор на полети и въоръжение, написа „ Ютарни лист “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР