През последните два месеца виждам, че много от проблемите, с

...
През последните два месеца виждам, че много от проблемите, с
Коментари Харесай

Денков скочи на Соня Момчилова: Спрете да гледате с широко затворени очи

През последните два месеца виждам, че доста от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на " необятно затворените очи ". Крайно време е Съветът за електронни медии да се опита да види какво може да направи, с цел да се оправи с проблемите с дезинформацията, хибридните офанзиви, неспазване на етичните правила, а не да изяснява какво не може да направи ". Това сподели министър-председателят акад. Николай Денков във връзка със мнението на Съвет за електронни медии, че изявленията на премиера за Съвет за електронни медии са " неприемливи ".

В понеделник министър председателят изясни, че  има много огромна дезинформация, с разнообразни тълкования, с измислени изказвания, които въобще не подхождат на истината. “За да има закононарушение, те би трябвало да залегнат в Наказателния кодекс.



В нашето законодателство няма, само че би било мъчно да се направи, тъй като това е една от полезностите на демокрацията - независимост на словото. Ако стартираме да забраняваме доста елементарно, в един миг би трябвало да внимаваме какво споделяме, както се е случвало в едни други времена ”, сподели още Денков, който през вчерашния ден отговаряше на въпроси във Facebook.

“СЕМ явно не си прави работата. Не може публицисти, които популяризират погрешни обстоятелства да не бъдат глобени. Журналистическата нравственос изисква да се инспекция през няколко източника, а в случай че събеседника ви каже нещо невярно- незабавно да го опровергаете “, сподели в понеделник Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР