През последните два месеца тече активна информационна кампания на Националната

...
През последните два месеца тече активна информационна кампания на Националната
Коментари Харесай

Защо над 200 варненски фирми получиха електронни писма от НАП

През последните два месеца тече дейна осведомителна акция на Националната организация за приходите (НАП) посредством изпращане на уведомителни електронни писма до компании и сдружения от област Варна.

Писмата не са машинация, нито опасност.

Над 200 варненски компании са били учтиво известени, че попадат в следена от приходната организация целева група, избрана след разбор за рисков отрасъл, поради данните за заявен от лицата код на икономическа активност.

Съобщенията, адресирани до бизнеса, са част от главната цел на НАП да събира дейно дължимите по закон налози и осигурителни вноски, по метод, който да поддържа доверието на обществото в администрацията. Постигането на тази цел зависи значително от държанието на задължените лица.

Недостатъчното познаване на настоящото законодателство или съзнателното му заобикаляне, водят до отрицателни дейности или бездействия, представляващи риск за фиска. Настоящите писма са част от план за понижаване равнищата на риска за интервала 2022-2023 година, чиято цел е увеличение каузи на доброволното осъществяване.

Основна задача на Национална агенция за приходите е партньорство с бизнеса с цел  ограничаване на сивия бранш и поощряване на доброволното обявление и заплащане на налози и осигуровки от компании, работодатели и лица със свободни специалности. Изпращането на напомнителни и предупредителни писма е нормална процедура на Национална агенция за приходите, в устрема й да увеличи спазването на законодателството и в резултат на непрекъснатия мониторинг на избрани бизнес браншове. Именно такава устременост имат изпращаните електронни писма от името на шефа на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна.

„ Писмата имат само осведомителен темперамент и са част от задачата на Национална агенция за приходите за поощряване доброволното съблюдаване на отговорностите от страна на бизнеса “, сподели шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Варна Властиана Николова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР