През последните два месеца борсите и тържищата отбелязват ръст от

...
През последните два месеца борсите и тържищата отбелязват ръст от
Коментари Харесай

Краварите на Бойко: Тримата Димитровци – Зоров, Маджаров и Минев, помпат цената на кашкавала до 40 лв/кг. /снимки/

През последните два месеца тържищата и борсите означават растеж от немислимите 50% на млечните артикули. Това го вижда всеки българин по джоба си, написа уеб сайтът narod.bg.
Кашкавалът е поскъпнал с към 47% за една година, при сиренето скокът е 57%, маслото – 39%, а киселото мляко – с към 40%. Така кашкавалът стигна цени, надвишаващи 35 лв. на кг, за сиренето е до 25 лева на кг.
Производителите на млечни артикули изясняват повишаването с двойно повишените разноски за изхранване на животните и за преправка на млякото. Увеличават се и транспортните разноски за транспортиране на суровината до мандрите.
Поскъпнали са и торовете, в някои случаи до 7 пъти. Изкупната цена на суровото мляко към този момент е 1.20 лв. за литър. Обаче към този момент обществено производители приказват за „ естествена “ цена на млякото от 3,50 лева за литър и предвиждат, че елементарният кашкавал скоро може да стигне 40 лева килото.
Каквито и пояснения да ни дават млечните олигарси, станали мултимилионери при корупционния режим на ГЕРБ, скорошна инспекция на БАБХ и Асоциацията на потребителите демонстрира, че 1/3 от млечните храни в комерсиалната мрежа не дават отговор на условията.
Масово консумираме сирене с неведнъж повишено наличие на вода и млечни артикули с немлечна лой.
Масово не се съблюдава наредба от ноември 2021 година, съгласно която е наложително, когато водното наличие надвишава 60%, на етикета да се изписва „ саламурено сирене с нараснало водно наличие “. Резултатите обаче демонстрират, че от 48 марки сирене при 35 водното наличие е над 60%, а от тях в 12 е даже над 70%.
Причината е, че не издържали стопански, изяснява пред медии ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров, персонален другар и състудент на Бойко Борисов от милиционерската школа в Симеоново.
Икономически не устоят обаче и над 90 на 100 от българите, само че за разлика от млечните олигарси на ГЕРБ народът не може даже да си показа първокласния живот, който водят производители като Димитър Маджаров, Димитър Зоров или пък Димитър Минев.
Битието на „ краварите ” на Бойко, които надуха баснословно цените на своите артикули, напомня уеб сайтът Биг5:

Димитър Зоров – производител на млечни артикули „ Пършевица “
Олигархът Димитър Зоров е ръководител на Асоциацията на млекопреработвателите. Личен другар на Бойко Борисов, били са състуденти в школата в Симеоново.
Преди две години получи 10 милиона лв. директна помощ от Държавен фонд „ Земеделие ”, без да е ясно защо са отпуснати парите. Пак по време на третия мандат на своя приятел Зоров прибрал и други 20 милиона лв. по схемата „ Училищен плод и мляко ” в София и цялата страна.
Преди няколко години Зоров притегли внимание към себе си с рекордна дотация от Държавна фирма „ Земеделие “ – за 2018 година и 2019 година е получил директни помощи в размер на общо 9 450 180,73 лв..
Европомощите са получени посредством сдружения, притежавани от самия Зоров и компании на членове на фамилията. Информация бе обществена на уеб страницата на ДФЗ, само че и за двете заплащания липсват съображение и информация за мярката, съгласно която са отпуснати милионите..
Фамилия Зорови изскочи и в едно от следствията на уеб страницата „ Биволъ “ за къщи за посетители, съгласно което Едноличен търговец,,Силвия Зорова ” има подписан контракт с ДФЗ през септември 2014 година за реорганизация на хотел за селски туризъм, издигнат на семеен терен, благосъстоятелност на Димитър Зоров, брачната половинка му Марияна и дъщерята Силвия.
Тримата отстъпват право за градеж на компанията на Силвия. Заради противозаконни врътки с къщата сякаш за посетители, а употребена за персонална приложимост, Силвия Зорова бе наказана да върне близо 400 000 лв. на страната.
ЕТ „ Силвия Зорова “ бе и в предварителния лист на бенефициентите, оповестен на уеб страницата на фонд „ Земеделие “, на които към 15 ноември 2019 година е намерено произвеждане за налагане на 100% наказания поради открити нарушавания в осъществяването на европроектите.
Дъщерята на млечния необут е получила 391 160 лв. за реорганизация на съществуваща постройка в хотел за селски туризъм и за закупуване на нужното съоръжение. Сградата е до фамилната мандра.
Същият този кравар на Бойко прекарва летата си на първия ръкав на Халкидики – Касандра, където има къща и не е проблем за него да хвърля хиляди евра за първокласните си вечери в „ Мамалука “.
Чести посетители са му някогашният началник на Държавна фирма „ Земеделие “ Румен Порожанов, който неразбираемо по какъв начин се размина със пандиза за милионни злоупотреби, и други не по-малко скандални калинки с тлъсти банкови сметки.
Нали разбирате за какво Зорови са измежду най-големите производители на млечни произведения у нас, като пазарният дял на „ Пършевица “ се дефинира сред 25 и 30%?

Димитър Маджаров
Името на Димитър Маджаров се свързва предходната година с две инспекции от прокуратурите в София и Пловдив за данъчни закононарушения и подаване в Национална агенция за приходите на документи с погрешно наличие.
Както и за упоменатия нагоре Зоров, по този начин и за Маджаров има десетки нелицеприятни изявления в медиите, че създават подправено мляко. „ На процедура се употребява по-евтина суровина и се заобикалят проблемите, свързани с доставките, превоза, съхранението, тестването. Накратко – печелят се повече пари! “, писа Narod.bg.
Синът на Маджаров, постоянно цялостни жълтата преса с изцепките поради хазартната си и нарко- зависимости.
За пред медиите Филип Маджаров е бъдещият правоприемник на империята на тате и работи в империята на татко си. Извън протокола обаче Филип е типичният глезльо, роден със сребърна лъжица в устата.
За родения в Пловдив баровец, съвсем като останалите наследници с пари и власт, е писано, че бил обожател на неразрешените вещества, алкохола, хазарта и, несъмнено, високите скорости с модифицирани коли.
Полицейските архиви пазят информация за осъществяванията на Филип по пътищата. Засечен да кара с неразумно висока скорост в обитаемо място, рискувайки живота на спътниците си и на близките, баровецът е лишен от свидетелството си за правоуправление за половин година. Бащата се пробва да оправи казуса с връзки, само че очевидно не са му стигнали причините или подкупът.
Интернет пази известия за пиянства, опиати, чалготеки и побоища с присъединяване на Филип Маджаров – първокласен петзвезден живот, платен с парите на тати, получени от прескъпите млечни и месни артикули „ Маджаров “.
Сред екстрите, с изключение на джипове и спортни коли може да прибавим е скъпарско имение в полите на Витоша. Публична загадка е, че Филип Маджаров има и пристрастяване към
хазарта. Зависимостта му от комара била толкоз мощна, че заложил джипа си в игрална зала.

Димитър Минев и марката „ Бор-чвор “
Собственикът на „ Бор-чвор “ Димитър Минев стана прочут преди 7 години около разкрития за рушвет на тогавашния началник на полицейското ръководство в Първомай и със разногласието, разиграл се в медии дали му е подарявал кола или не.
Всичко това във връзка злополука на отрочето му Борислав Минев с една от скъпите му коли. Тогава богатеещият на наш тил баща разяснява пред „ 24 часа “: Да, правил е произшествия, но такива имат 90% от българите.
По-късно полицейският началник на Първомай бе задържан поради прикриване на богаташки наследник, направил две отвличания и злополука под въздействието на опиати. Това се случило пред очите на още десетина очевидци. Случаят е бил потулен., само че два месеца след потулване на закононарушенията, началникът на РУП Първомай получава автомобил от предприемача.
Известният като „ владетел на млякото с растителни мазнини “ Минев е и ВИП съсед на Плевнелиев в Черноморец. Мястото никак не е инцидентно – на първа линия, с неповторима панорама към остров Свети Иван и Созопол. В непосредственост се издига различен еднакъв дребен морски замък, този на Росен Плевнелиев. На млекарския необут обаче е по-помпозен.
Сега към този момент ясно ли е за какво кашкавалът гони 40 лева, а сиренето минава 25 лева Нищо, че сиренето на „ Бор-чвор “ е с рекордните 78,74% наличие на вода, съгласно последните разбори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР