През последните два дни имаше примери за, съзнателно или не,

...
През последните два дни имаше примери за, съзнателно или не,
Коментари Харесай

Радев не е подписвал нищо за Киев в Брюксел: PR-ът му

" През последните два дни имаше образци за, умишлено или не, спекулативно отразяване на присъединяване на президента Румен Радев в съвещанието на Европейския съвет ”, съобщи прес-секретаря на президента Кирил Атанасов.

" На интернет-страницата на Европейската отбранителна организация е оповестен описът на страните от Европейски Съюз, които са изразили все още желание да организират взаимни поръчки за произвеждане на муниции за Украйна. България не е измежду тях и това елементарно може да се ревизира ”, уточни той.

" Заключенията на съвета не се подписват, което изключва опцията под тях да стои подписът на българския президент. Те не пораждат директни правни задължения за страните членки на Европейски Съюз и не ги задължават да изнасят въоръжение и муниции за Украйна Твърдението за противоположното, каквото има в материала на репортера на Nova Антоанета Николова, не отразява истината и поражда внушения.

Считам, че в случай че представител на държавна институция обърне внимание на представител на медия, че е позволил неточности в репортажа си, в реда на нещата е най-малкото да се ревизират обстоятелствата , а не да се тиражира интерпретация, която не дава отговор обективно на случилото се ”,  заключи Атанасов.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР