През последните дни всеки ден се регистрират между 2000 и

...
През последните дни всеки ден се регистрират между 2000 и
Коментари Харесай

Начало на обрат със смъртността заради COVID-19

През последните дни всеки ден се записват сред 2000 и 2500 новозаразени от ковид. През последното денонощие те са 2241, от които единствено 143 са в Китай, заяви Световната здравна организация. С тях общият брой на инфектираните надвиши 95 000.

БЛИЦ прецизира, че по-рано през днешния ден проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който е шеф на Веонномедицинска академия (ВМА) и началник на Националния действен щаб, съобщи, че инфектираните с вируса в международен мащаб са 98 000 .

Починалите са малко над 3000 души в Китай. Тенденцията към този момент се обръща – смъртността в Китай е по-малка от тази по света като за последните часове там са умряли 31 заболели, до момента в който в останалата част от света са умряли 53.

Вчера коронавирусът взе първата си жертва във Англия. А в Италия, която продължава да бъде най-тежко засегнатата страна отвън Китай, броят на жертвите единствено за едно денонощие набъбна от 107 на 148.

Днес в България се чакат резултатите на няколко пациенти за COVID-19. БЛИЦ напомня, че в това време стана ясно, че към момента няма потвърден случай на ковид у нас .

Тестовете за болестта се правят по разпоредбите на Световната здравна организация и обезпечено дават точни резултати, твърдят лекарите от Военномедицинската академия (ВМА).

Пробите се, надписват се и слагат в специфичен резервоар, с цел да стигнат до хладилната чанта, с която ще бъдат превозени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР