През последните дни в центъра за ваксинация пред гара Термини

...
През последните дни в центъра за ваксинация пред гара Термини
Коментари Харесай

Зеленият сертификат накара много италианци да се ваксинират, макар и неохотно

През последните дни в центъра за имунизация пред гара Термини в Рим се следи непрекъснат поток от хора, пристигнали да получат първата си доза ваксина против Covid-19. Общото усещане е, че вършат това с принуда, написа „ Гардиън ”.

„ Ако не трябваше да го върша, нямаше да го направя ", споделя Розана Барбуто, служителка в супермаркет. Каталин, на 41 година, който работи във фабрика, споделя: " Ваксинирам се, тъй като би трябвало да работя ", цитира изданието техните изявления.
 От 25 октомври жителите, преболедували COVID-19, открит с антигенен тест, могат да изтеглят своя „ зелен документ “ От 25 октомври жителите, преболедували COVID-19, открит с антигенен тест, могат да изтеглят своя „ зелен документ “
От понеделник, 25 октомври, всички български жителите, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-инфо...

Те са измежду колебаещите се за имунизацията, които се поддадоха, откакто Италия вкара задължението всички служащи да показват така наречен зелен пропуск за достъп до работните си места. Въведените там правила са най-строгите в Европа и изискват от служащите да показват доказателство за имунизация, имунитет или негативен тест, изработен през предходните 48 часа. Някои считат, че внимателният метод на Италия е ключът към настоящия невисок % на заразяване.

59-годишната Барбуто съобщи, че не е срещу имунизациите и всяка година си слага противогрипна ваксина. " Не желаех да си сложа тази против ковид, защото не бях сигурна какъв брой безвредна е тя. Страхувах се. Хората говореха за страничните резултати, а по-късно се появиха всички тези митинги. Но аз би трябвало да работя и по тази причина ми би трябвало зеленият пропуск, а и не желая да не преставам да разходвам пари за проби ".

БГНЕС напомня, че от 15 октомври в Италия " зелените пропуски " са наложителни за достъп до работното място. По информация на Националната организация за обществено подкрепяне INPS, след влизането в действие на това условие броят на служащите, които си взимат болнични, се е нараснал. На 15 октомври повече от 94 100 души са били в болнични, което е с 28% повече, в сравнение с през миналата седмица.

Да излязат в болнични е един от методите за служащите, които не желаят да съблюдават новите условия, да избегнат наказването да бъдат отстранени от работа без възнаграждение.
 Д-р Ефраимов: Нямам зелен документ, ще диря нов метод за прехранване Д-р Ефраимов: Нямам зелен документ, ще диря нов метод за прехранване
" Понеже нямам зелен документ, от на следващия ден приключвам приема на пациенти, с цел да не наруша законите на демократична България. " Това написа...

Премиерът Марио Драги отбрани зеления пропуск като метод да се увеличи равнището на имунизиране и да се избегнат по-нататъшни блокирания, само че мярката провокира гневни съпротивителни реакции.

Почти 86% от италианците над 12-годишна възраст са получили най-малко една доза ваксина, а съвсем 82% са изцяло имунизирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР