През последните дни, в интернет пространството се появиха информации за

...
През последните дни, в интернет пространството се появиха информации за
Коментари Харесай

Аларма от боса на Септември: Европейски гранд се опитва да ни открадне талант, БФС трябва да се намеси!

През последните дни, в интернет пространството се появиха информации за вероятен трансфер във водещи европейски грандове на младия централен бранител Калоян Костов от столичния Септември. За повече информация за възможен трансфер Sportal.bg потърси за коментар боса на клуба Румен Чандъров. Оказва се, че интерес към гения в действителност има, само че от португалския клуб се пробват да завлечен играча без да платят трансферна сума на българите.

- Господин Чандъров, здравейте! Надявам се, че Ви намираме в положително здраве измежду изключителното състояние. Предполагам футбола Ви липсва, може ли да ни кажете повече за положението на клуба, по какъв начин се оправят футболистите в този миг и по какъв начин виждате бъдещето на Септември при всичките тези неясноти?
- Здравейте, Дай Боже всички да сме здрави след края на тази пандемия. В момента, футболистите упражняват самостоятелно по стратегия формирана от треньорския щаб, чакаме вести, по кое време могат да стартират групови тренировки и надлежно информация за това, по какъв начин ще продължи шампионата във Втора лига. Естествено, че футболът ми липсва, давам благо и драго за него и се надявам всичко да бъде наред и да продължа да го върша още по – сполучливо. Вижте по отношение на бъдещето на Септември, то постоянно е било тясно обвързвано с нашите академии и младите играчи, които излизат от тях. Не ме беше боязън нито в Първа лига, нито във Втора лига и изрично изисквам от треньорите да залагат на нашата продукция! Смея да настоявам, че открих сполучливата композиция за налагане на млади играчи, дружно благодарение на „ старите кучета “ в тима, които им оказват помощ най – към този момент за самочувствие! Това е бъдещето на Септември, а и в тази икономическа рецесия, която ни следва, допускам, че и доста други клубове ще погледнат най – най-после към своите академии и ще дадат късмет на младите си играчи!.

- В този ред на мисли, през вчерашния ден се появиха информации за интернет на водещи европейски грандове за вашият младеж Калоян Костов, набор 2004г., можете ли да ни кажете до какъв брой дават отговор на истината тези информации, въпреки всичко се загатват имената на Ювентус, Бенфика?
- Вижте, истината е, че Калоян е много настоящ през последната година и половина. Интерес към него има освен от Ювентус и Бенфика, само че също по този начин и други огромни европейски клубове. Той има отлични качества, не инцидентно е част от съвсем всички национални гарнитури над своята възраст. Но ползата е едно, а формалната оферта нещо напълно друго. Септември има публични оферти за него от Ювентус и Интер, ненужно е да Ви споделям за какви клубове приказваме – хегемони в едно от най–силните шампионати в света. За страдание, когато нещо е доста хубаво, постоянно се намира някой, който се пробва да го скапе, в случай че ме разбирате защо приказвам.

- Какво имате поради?
- Ще ви кажа непосредствено. Прочетох и аз тази информация, която се тиражира в медиите от през вчерашния ден. Истината е, че пред последните месеци се сблъскваме с опитите на един европейски клуб, който очевидно не е толкоз европейски и един управител – медиатор. Георги Захариев му е името, които се пробват да прескочат клуба и да се облагодетелстват от една кражба. Казвам Ви кражба, тъй като е тъкмо такава. И до ден сегашен, ние формален интерес нямаме от този клуб. За Бенфика приказвам, само че в това време имаме ясна информация какъв брой пъти са водени диалози с играча, с родителите му и едно непрекъснато облъчване, да го нарека, от този въпросен управител, с който даже направих среща да уточним обстановката. Посещавали са два пъти базата на клуба в Португалия, още преди играчът да навърши 16 години. На този стадий имаме положителни връзки с Калоян и неговото семейство, има връзка межу нас. Ние сме му предложили положителни условия за развиване, предложихме му и професионален контракт. В такива деца като него е бъдещето.

- Звучите отчаян като говорите...
- Нормално е да съм отчаян, само че най–вече съм сърдит. Скоро въпросния управител в кавички – Георги Захариев се беше изказал, че в България нямаме положителни футболисти или нещо сходно. Как да имаме, като такива като него се пробват да прескочат клубовете, които години наред са полагали старания да основат един гений? Същият случай е с Никола Илиев от Ботев Пловдив, там се намеси различен медиатор. И какво? Ние клубовете, сътворяваме качествани играчи и най-после – хоп, идва някой и го краде! Истината е, че БФС би трябвало да се намеси доста скоро в тези порочни практики! Трябва да се лишават лицензи, би трябвало да защитят българските клубове, да има строги правила! Искаме футбол на високо равнище, а разрешаваме да ни взимат играчите за „ жълти стотинки “. Докато седим безучастно, ще не престават да грабят плодовете на труда ни.

- Какво ще предприеме Септември в този случай?
- Нашият клуб сигурно, няма да остане безразличен към протичащото се и ще потърсим всички благоприятни условия да защитим правата си. Инвестирах доста – сътворих отлични условия – терени, зали, съблекални и други. В школите ми упражняват над 700 деца, с наши деца стигнахме до присъединяване в младежката Шампионска лига. Нашите играчи са съществена част от националните тимове на България. Септември желае да гради, да основава играчи както за нашите терени, по този начин и за Европа. Няма по – добра реклама за страната ни. Разбирате ли, последните години се вижда едно пробуждане в детско – юношеския футбол и в този момент би трябвало да се възползваме от това. Пандемията слага доста клубове на картата на съществуването им, цялостно е с български млади момчета, които са подготвени да сграбчен шанса си, стига да има кой да им го даде и да има самообладание към тях. Това е пътят, само че дружно би трябвало да се опълчим против такива неточни мениджъри и медиатори! Големите клубове сядат на масата с клуба, основал играчът и смъква картите! Това е почтено за почитание, всичко друго е една пошла машинация! Честно казано това ме демотивира да не преставам напред, само че сигурно ще защитя ползите на Септември, имаме към този момент задоволително контакти, задоволително образци за сходни порочни практики!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР