През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от

...
През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от
Коментари Харесай

Внимание: Фишинг атака срещу Български пощи

През последните дни откриваме, че има нова фишинг акция от името на „ Български пощи “, оповестиха от пресцентъра на националния пощенски снабдител. Около 100 сигнала на ден изпращат жители в прът центъра на сдружението.

От името на „ Български пощи “ се изпращат подправени имейли и есемес известия, за събиране на чувствителни персонални данни. В известията се уведомява, че клиентът има пратка, като от време на време се показва случаен номер, и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат, като е належащо да даде персонални данни, от банкова карта и други “, предизвестяват от сдружението.

Случаите на машинация в детайли са разказани на уеб страницата на компанията. „ Български пощи “ още веднъж обръщат внимание, че не изпращат тези известия, не изискват по имейл  [email protected] или есемес възнаграждение на такси и по никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.

Припомняме, че от 1 март 2024 година в още 100 пощенски станции на „ Български пощи “ е обезпечена опция да се декларират по електронен път 74 административни услуги.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР