През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от

...
През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от
Коментари Харесай

Нова вълна от фишинг атаки от името на Български пощи

През последните дни откриваме, че има нова фишинг акция от името на „ Български пощи “, пишат от там. Около 100 сигнала на ден изпращат жители в Кол центъра на сдружението.

От името на „ Български пощи “ се изпращат подправени имейли и SMS известия, за събиране на чувствителни персонални данни. В известията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други, като е належащо да даде персонални данни, от банкова карта и др. 

Случаите на машинация в детайли са разказани на уеб страницата на компанията.

„ Български пощи “ още веднъж обръщат внимание, че не изпращат тези известия, не изискват по имейл  или SMS възнаграждение on-line на такси и по никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР