През последните дни срещу британския премиер Борис Джонсън се сипят

...
През последните дни срещу британския премиер Борис Джонсън се сипят
Коментари Харесай

Борис Джонсън кръшкал здраво

През последните дни против английския министър председател Борис Джонсън се сипят куп обвинявания. Най-безобидното от тях: че до момента в който е бил кмет на Лондон, е обезпечил публични пари за компания на своя държанка, написа "Дойче Веле ".

През последните дни Борис Джонсън за следващ път се опита да убеди британците, че след Брекзит всичко щяло да тръгне надали не без спънки. На партийния онгрес на торите той даде обещание, че в опазването на здравето, цифровата и пътната инфраструктура и вътрешната сигурност ще бъдат вложени големи суми. А на британците тези области им лежат на сърцето.

Няколко абсурда хвърлят обаче тежка сянка върху партийния конгрес, който Борис Джонсън искаше да трансформира в собствен персонален триумф, показва немската обществено-правна телевизия ARD. Не една, а цели три афери са надвиснали като черни облаци над главата на английския министър председател.

И не се знае дали няма да се появят и нови. Най-безобидната от всички е тази: до момента в който е бил кмет на Лондон, Борис Джонсън е съдействал на своя близка другарка да получи дотации, показва "Франкфуртер алгемайне цайтунг " (ФАЦ).

По информация на "Сънди таймс " американката Дженифър Аркури, която е основателка на стартъп компания, е получила преди време 13 000 евро от общината. Освен това тя е придружавала Борис Джонсън по време на три пътувания в чужбина като част от бизнес делегациите на лондонския кмет. Днес нейният институт за киберсигурност Hacker House, основан в Лондон, продължава да получава дотации - през 2019 са ѝ преведени 100 000 лири от Министерството на културата, медиите и спорта.

Британските медии нарекоха тази спекулация "скандалът БоДжен ": Джонсън и Аркури са били не просто другари - двамата са имали любовна връзка. Самата Аркури, която е някогашен фотомодел, била доверила това на свои приятелки, прецизира "Сънди таймс ".

В основата на втория скандал към английския министър председател стои журналистката Шарлот Едуардс. Тя твърди, че на една публична вечеря през 1999 е била опипвана по бедрото от Борис Джонсън, който по това време бил основен редактор на списание Spectators, за което тя работела.

Едуардс незабавно се оплакала на дамата, която седяла на масата на Джонсън въпросната вечер, а тя отвърнала: "Господи, той стори същото и с мен ". Самият Джонсън отхвърли обвиняванията и посочи, че не дават отговор на истината.

Третото обвиняване против английския министър председател до момента изглеждаше по-скоро като заговорническа доктрина. Нещата обаче загрубяха, откакто някогашният финансов министър Филип Хамънд взе отношение по тематиката: в авторска публикация той твърди, че Борис Джонсън е подкрепян от спекуланти, заложили милиарди на твърдия Брекзит. "И има единствено един резултат, който ги устройва: един Crash-Out-No-Deal-Brexit, който ще разклати английската валута и ще ускори инфлацията ", твърди той.

Преди няколко дни сходни изказвания се чуха и от сестрата на премиера - Рейчъл Джонсън, която тази година се кандидатира за евродепутат от листите на проевропейската английска партия Change UK.

Тази тематика няма да бъде забравена по този начин елементарно, разяснява на собствен ред обвиняванията против Борис Джонсън кореспондентът на немската обществено-правна телевизия ARD в Манчестър Йенс-Петер Маркварт. Още по-смела прогноза прави "Шпигел онлайн ". Обвиненията против Джонсън, които към този момент остават недоказани, имат заряда да го смъкват от поста, написа изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР