През последните дни, режимът на #Путин:- Обяви събирането на 16

...
През последните дни, режимът на #Путин:- Обяви събирането на 16
Коментари Харесай

Р. Кънев: Дори и да е примитивен популизъм, поведението на Нинова е заплаха за националната ни сигурност

През последните дни, режимът на #Путин:

- Обяви събирането на 16 000 " доброволци " от Близкия Изток за завоюването на #Украйна;

- Засили бомбардировките върху цивилни обекти, в т.ч въздушен гнет върху градове надалеч от фронта и от декларираните цели на войната;

- Премина към режим на класическа средновековна блокада на основни градове;

- Пусна чеченския водач Кадиров, персонално на украинска земя (независимо дали е в действителност там), да заплашва с възмездие и заличаване.

Накратко, Кремъл минава от стандартна завоевателна война към война на гнет против популацията, към склоняване към послушание посредством опасност от изтребване.

Този метод не се разграничава от тактиката на Чингиз хан и наследниците му или от тази на Ислямска Държава. През XXI век за тази тактика има единствено една дума - тероризъм.

Реакцията на Европа и Западния свят към тази нова тактика би трябвало да бъде съответна на опасността. И това включва минимум цялостни стопански наказания, включващи газ и нефт, както и пълноценни военни доставки за отбраняващото се население. Тероризмът е най-голямата опасност на отминалите десетилетия. Упражняван от втората (може би към този момент третата...) военна мощ в света, той е дълготрайна световна опасност, която не може да бъде пресрещната с изчакване и снишаване.

В целия подтекст, вчерашното медийно държание на българския вицепремиер госпожа Нинова е голям проблем. Трябва да си дадем сметка - даже и да е първичен едностранчив популизъм, то е опасност за националната ни сигурност и одобряване на печалния облик на България като " Троянски кон " и " едва звено " в Европейски Съюз.

И тук не става дума за стабилността на обединението и ръководството. Във времена на война и неизбежна икономическа рецесия, стабилността на ръководството е извънредно значима. Но устойчиво може да е единствено единно ръководство. И госпожа Нинова би трябвало да бъде принудена да не нарушава единството на българската национална позиция и да не бъде фактор за разколебаване на позициите на България в Европейски Съюз и НАТО.

Радан Кънев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР