През последните дни получаваме сигнали, че има нарушения на правилата

...
През последните дни получаваме сигнали, че има нарушения на правилата
Коментари Харесай

МЗХГ призовава пчеларите да бъдат своевременно информирани при пръскане

„ През последните дни получаваме сигнали, че има нарушавания на разпоредбите за растителна отбрана и пръскания. Още през месец март министърът на земеделието, храните и горите изпрати писмо до 28-те регионални дирекции „ Земеделие “, с което изиска да се проведат срещи сред пчеларите и арендаторите, с цел да се напомнят разпоредбите ”, това съобщи Силвия Василева, шеф на дирекция „ Животновъдство “ пред пчелари в Плевен.

„ Има разпоредба, по която става информирането за напръскване с препарати за растителна отбрана и тя би трябвало да се съблюдава. Разбира се има какво да се уточни в нея, само че главните неща във връзка с това по какъв начин става уведомлението, в кои часове може да се реализира пръскането, всичко това, в случай че се съблюдава – няма да има отрицателни последствия за пчелите В резултат на това, което се случва в последните дни, по разпореждане на министъра на земеделието вършим съвет по пчеларство, който ще се организира на 8-ми май.

На тази среща, с цел да може да има чуваемост, и с цел да има по-голям резултат, сме поканили и други организации на аграрни производители, тъй като единствено по този метод – посредством диалози и общ разговор могат да се реализиран нещата. Този съвет е конструиран от два месеца, тъкмо с цел да

може да се вземат решение такива настоящи проблеми за пчеларите. Такъв съвет до момента нямаше “, акцентира още Василева.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР