През последните дни няколко села в карловско потънаха под вода

...
През последните дни няколко села в карловско потънаха под вода
Коментари Харесай

След наводненията: Увеличиха броя на техниката над два пъти

През последните дни няколко села в карловско потънаха под вода поради дъждовете. Много домове са разрушени от залялата ги вода, а хората бяха евакуирани благодарение на хеликоптер.

" Необходими са ни техника и хора. Вече увеличихме броя на техниката над два пъти. Вчера на терен имахме 31 тежки машини - в селата Богдан, Каравелово и Слатина. Днес тези машини към този момент са 69. От Браншовата камера на пътните строители, техниката, която ни беше предоставена през днешния ден, се насочва към село Слатина. От през вчерашния ден на терен работи и техника на Горското стопанство - Смолян и Напоителни системи - Сливен ".

" От сутринта сме докарали 15 камиона самосвала и 6 багера. Също по този начин има доброволци, които оказват помощ, както и 30 индивида от Автомагистрали, които работят на терен. По-късно ще дойдат още два багера. Те са в помощ по отношение на разчистването и подкрепяне за дигите на реката ", сподели Димов от АПИ.

" Всички хора, които са с потърпевши домове са подслонени, приготвяме 300 порции храна, която се раздава, както и 30 000 бутилки по литър и половина вода. Щетите към този момент се разказват ", като кметът на село Слатина Кабаиванов.

" Ние се включихме за следващ ден. Довечера, след направената оценката, ще преценим, с какви сили и средства армията ще взе участие и на следващия ден ", сподели военачалник Дешков.

" Няма установено огромно количество на отрязване на дървета. Бедствието се дължи на голямото количество дъжд, към 200 литра на квадратен метър. За да разчистим селата ще са нужни две седмици. Това са големи размери, които желаят работа. Едва по-късно ще стартират възстановителните действия. Големият проблем е водонсабдяването ", сподели още кметът на село Слатина Кабаиванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР