"През последните дни много се спекулира с темата за “Кугър”-те.

...
"През последните дни много се спекулира с темата за “Кугър”-те.
Коментари Харесай

Могат ли Кугърите да станат въздушни линейки?

"През последните дни доста се спекулира с тематиката за “Кугър”-те. В момента нямаме пътна карта или решение на казуса с медицинските хеликоптери ", сподели пред Българска национална телевизия водачът фен Димитър Димитров.

“Ако България счита да купува нови хеликоптери, ни трябват 5-6 години - в случай че сега ги поръчаме, да ги получим, да ги въведем употреба, да обучим екипажи, да имаме оперативни процедури, да вършим нещо”, продължи той.

В същото време техниката на Министерство на защитата, за която са дадени много съществени пари, в по-голямата част от времето е приземена, а екипажите не могат да създадат нальота си. Тоест имаме всичко належащо, с цел да стартираме работа незабавно, а това значи избавени хора, акцентира водачът фен.

Според ръководителя въздушно избавяне в ПСС Красимир Стоянов “Кугър”-ите са подобаващи и за избавителни интервенции в планините.

“Начинът, по който те могат да бъдат употребявани, е разказан в директива от 80-те години, която е осъвременена. Инцидентите в планина, обаче, са 10-15 в година. В същото време по пътищата на България умират хора, а 20% от тях могат да бъдат избавени, в случай че получат навременна помощ. Правилото за златния час, което е медицински термин, третира тъкмо това”, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР