През последните дни и седмици в медиите се появи информация

...
През последните дни и седмици в медиите се появи информация
Коментари Харесай

Денков: Свидетели сме на епидемия от насилие

През последните дни и седмици в медиите се появи информация за нови, някои от които извънредно тежки случаи на принуждение. Станахме очевидци на зараза от нови случаи. Това е била една скрита зараза през последните години. Сега, окуражени от поддръжката на обществото, доста повече хора взеха решение да опишат за техните съответни проблеми. Насилието няма да изчезне единствено. 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Властта предлага нови 15 ограничения за борба против насилието, като в самодейността се включват няколко министерства. 

Помолих четирите институции, които имат отношение по тематиката, да създадат обзор не толкоз на това, което се прави, а какво още би трябвало с цел да помогнем в предварителната защита и подпомагането на жертвите. След едноседмичния период направихме среща и тя бе съдържателна, неслучайно продължи повече в сравнение с беше планувана.

Набелязахме повече от 15 ограничения. Важното е, че съвсем всички са на равнище министерства, Министерски съвет и съгласуваност сред институциите. Има някои законодателни промени, да вземем за пример ранния брак при деца. Но това е по-скоро образец за промени, които ще се приготвят. Ние се разбрахме да придвижим ограниченията, които са на нашето равнище до един месец, добави Денков.

В рамките на просветителните институции има разнообразни прояви на експанзия на принуждение, както във връзка с децата, по този начин и към учителите. Това са белези и за принуждение в самото семейство, по тази причина би трябвало да се работи и с родителите. Амбицията ни е да се вкара такава стратегия и в детските градини и предучилищните групи, към този момент има при по-горните класове, сподели министърът на образованието проф. Галин Цоков.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР