През последните десетилетия компютрите промениха света, но не и самите

...
През последните десетилетия компютрите промениха света, но не и самите
Коментари Харесай

Идва ли краят на клавиатурата и мишката

През последните десетилетия компютрите трансформираха света, само че не и самите себе си. Макар да са доста по-мощни и способни, те към момента са на практика същата настройка и хората могат да ги ръководят по един и същи метод - с клавиатура и мишка. Според компанията CTRL-Labs обаче е време за смяна. Пред онлайн изданието Engadget тя демонстрира първообраз на своето решение, което да измести и размени клавиатурата и мишката.

На пръв взор устройството е най-обикновена гривна. То обаче засича сигналите, които невроните изпращат до мускулите на ръката. Те се изпращат до програмен продукт, който употребява машинно образование, с цел да научава, разпознава и пресъздава тези сигнали във виртуални придвижвания на ръката и пръстите.

Резултатът е, че човек може единствено да мисли за придвижването на курсора на мишката по екрана или кои бутони да натисне. Системата разпознава всичко това и го осъществя независимо. CTRL-Labs употребява гривна, тъй като засичането на импулсите при мускулите на ръката е по-лесно и точно. Ако засичането се прави на скалпа, тогава би трябвало да се филтрират и всички останали сигнали, което затруднява и нарушава прецизността.

Целта на компанията е да направи системата оптимално интуитивна и лесна за потребление. Тя желае консуматор да може да се научи да я употребява в границите на няколко минути. За разлика от клавиатурата и мишката, CTRL-Labs споделя, че тяхната система дава доста по-възможности и цялостна независимост на ръководството. Всичко, което може да направи ръката в действителния свят, може да се пресъздаде с акуратност във виртуалната среда. При това логаритъмът се учи самостоятелно за всеки консуматор и се нагажда съгласно неговите характерни придвижвания.

За в този момент устройството към момента се създава. Компанията няма съответен период по кое време ще е подготвена с него, само че счита, че то ще донесе доста промени за света на компютрите и би трябвало всичко да бъде направено деликатно./ vesti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР