През последните десет години сме свидетели на огромни промени в

...
През последните десет години сме свидетели на огромни промени в
Коментари Харесай

Криптопазар 2022: Прогнозата за биткойна от 10 000 до 100 000 долара

През последните 10 години сме очевидци на големи промени в бранша на криптовалутите.

Биткойн, да вземем за пример, мина от забавен опит в портфейла на всеобщия вложител към нов клас активи и цифрово злато.

Цената на биткойн и главните криптовалути пада внезапно

Криптовалутите несъмнено са част от духа на времето, а спекулантите обезверено желаят да схванат по какъв начин ще се развие биткойн и ще реагира на бързо изменящия се пазар през 2022 година

Тъй като ползата към криптовалутите става все по-масов, възходът на биткойн е ненапълно занимателен от появяването на съперничещи си валути, които се стремят да заемат възприетото като господстващо челно място на първичния пазарен водач.

Биткойн не дава отговор на прогнозата на анализаторите за началото на 2022 година, защото цената му е доста под границата от 100 000 $, макар че има вяра, че това ще се промени през идващите месеци.

Общата стойност на цифровите валути се утрои през 2021 година, само че очаквайте наново този феномен, най-малко в близко бъдеще.

До преди дни общата стойност на всички цифрови валути беше 2,34 трилиона $. Това е тройно нарастване от мястото, където крипто пазарът стартира годината, и е доста по-висока възвръщаемост от еталонния S&P 500 през 2021 година с коефициент седем.

Какво може да повлияе на биткойн?

Тъй като пазарът на криптовалути към момента е в релативно начален етап, има доста малко история, на която да базираме модели и прогнози.

Освен това, неналичието на исторически опит основава сериозна компликация пред това да се дефинира какви обществени и политически фактори биха могли да повлияят на цената на биткойн отсега нататък.

Промяната в паричната политика на Федералния запас на Съединените щати провокира известно безпокойствие измежду биткойн запалянковците. Федералният запас разгласи, че ще приключи програмата си за изкупуване на облигации с по-бързи темпове и това подсигурява, че плануваните лихвени проценти се покачат доста за 2022 година, което може да усили натиска върху биткойн в кратковременен проект.

Пазарът на криптовалута ще претърпи забележителна промяна

Тъй като пространството за криптовалута се управлява най-вече от вяра и упования, а не от нещо осезаемо, би било рационално вложителите да чакат много огромна промяна през 2022 година

Като начало историята демонстрира, че реверсите са всекидневие. Общата стойност на всички цифрови валути се е повишила с повече от 1500% през последните 21 месеца, само че въпреки всичко не сме очевидци на забележителен растеж в приемането на блокчейн или потреблението на крипто заплащания, отвън Ел Салвадор, давайки на биткойн (CRYPTO:BTC) зелена светлина като законно платежно средство.

За да надградим тази точка, пазарът на криптовалути не е съумял да се отдели от фондовия пазар по време на интервали на волатилност. Въпреки че вложителите могат да преглеждат цифровите валути като свои лични неповторими единици или даже като хеджиране против фондовия пазар, данните много ясно демонстрират, че когато фондовият пазар поправя по-ниско, следват цифровите валути. Това е обезпокоително, като се има поради, че голям брой фактори допускат, че на хоризонта може да се очертае двуцифрена процентна промяна на фондовия пазар.

Инвеститорите също би трябвало да се тормозят от потреблението на марж в крипто пространството. Тъй като някои крипто тържища, предлагащи на своите клиенти до 100 пъти ливъридж върху тяхната парична позиция, едно бързо придвижване в неверна посока може да раздруса наддаванията за марж, които от своя страна да реформират целия пазар.

Трябва ли да инвестирате в биткойн през 2022 година?

Именно неналичието на емпирични исторически ориентири прави подобен въпрос извънредно комплициран, макар че предварителните модели допускат, че като цяло 2022 година може да не е толкоз сполучлива година за биткойн, колкото се оказа 2021 година

Засилените опити за налагане на държавен надзор върху криптопазарите освен не оказа помощ за регулирането на криптовалутите, а в последно време аргументи интензивни съмнения в цените, които постоянно провокират суматоха на вложителите и по този начин се основава резултат на доминото.

Някои специалисти предвиждат, че може да има внезапен спад в цената на биткойн през първите месеци на 2022 година Може би хората би трябвало да наблюдават пазара в профил - най-малко към този момент, вместо да скачат с главата напред в вложението.

Ето обаче и прогнози за главните криптовалути на пазара:

Биткойн (BTC)

Няколко фактора поддържат по-високите цени на биткойн, в това число по-добро приемане на криптовалутата от обичайните компании, държавни управления и банки и възходящото търсене от биткойн ETF.

Експертите споделят, че биткойн има опция да надвиши $100 000 до края на 2023 година, само че някои анализатори настояват, че тази цел може да бъде реализирана още до края на първото тримесечие на 2022 година

Няколко други към момента са внимателни при прогнозирането на съответна дата или година и чакат биткойн да не доближи повече от 70 000 $ до края на 2022 година

Карол Александър, професор по финанси в университета Съсекс, чака биткойн да падне до 10 000 $ през 2022 година, което на процедура ще унищожи всичките облаги, осъществени чрез него, през последната година и половина.

Биткойнът получи сериозен подтик през 2021 година, когато Салвадор стана първата страна, която го вкара като законно платежно средство през септември. Най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация се радваше на редица преимущества за първи път през последното десетилетие, само че признаването от която и да е страна като законна валута беше същинско първо.

През 2022 година е много евентуално да забележим най-малко една, в случай че не и повече страни, които опитват с биткойн като правна форма на валута. Причината е елементарна: инфлацията пораства в множеството страни по света. Тъй като държавните управления по целия свят печатат пари и одобряват проекти за разноски, предопределени да поддържат стопанските системи си " над водата " по време на пандемията, цените на стоките и услугите се повишават. Биткойн, с лимитираното му предложение на монети от 21 милиона, се преглежда като вероятен хедж против хиперинфлация.

Освен това, други народи ще могат да употребяват образеца като стратегически проект, когато пускат биткойн на територията си. Докато биткойн се популяризира като валута на бъдещето, стартирането му в Ел Салвадор беше наранено от механически проблеми и многочислени опити за кражба. Други страни ще могат да се поучат от грешките на Салвадор, което може да ги направи по-уверени при приемането на най-голямата цифрова валута в света като законно платежно средство.

Ethereum (ETH)

Ethereum също генерира своята инерция през 2021 година и е значимо да се признае по какъв начин цената му скочи, откакто беше оповестено стартирането на надстройката на ETH 2.0.

Очаква се този план за надграждане да бъде удължен и през 2022 година, което съгласно анализаторите е един от главните фактори, които ще доведат до скок на цената на ETH – до $6000 до края на 2022 година

Инвеститорът милиардер Марк Кюбан неотдавна сподели, че вижда по-голям капацитет за напредък в потреблението на Ethereum, в сравнение с Bitcoin.

„ Харесвам повече Eth/L2 и няма смисъл да диспутирам за " Tрилемата * ", срив на половина или инфлация “, сподели той.

„ Харесва ми повече, тъй като мога да видя безграничен брой приложения, които ще трансформират света на бизнеса и потребителското преживяване вечно. И с цел да ги употребявате, би трябвало да закупите Eth/L2. BTC няма това привличане на търсене. ", показва още той.

* Трилемата на блокчейн се отнася до необятно публикуваното разбиране, че децентрализираните мрежи могат да обезпечат единствено две от три преимущества във всеки даден миг във връзка с децентрализацията, сигурността и мащабируемостта.

Binance Coin (BNB)

Повече от 1 милиард $ дневен размер на търговия прави Binance Coin измежду най-популярните през днешния ден.

Най-голямата опасност за него обаче е голямата волатилност, защото някои анализатори настояват, че цените може да се намалят, и то с доста. Зависимостите на криптовалутата с други огромни играчи на криптопазара също не са за подценяване.

Все отново някои специалисти по бикове предвиждат, че Binance може да премине границата от 1000 $ до края на 2022 година

Солана (SOL)

Въпреки че цената на монетите Solana стартира да пораства още през февруари, тя не усети срутва, който се случи в края на пролетта, толкоз мощно, колкото ETH и BTC.

След много постепенно повишаване през юни и юли, цената му проби в средата на август и продължи да нараства доникъде на септември.

До края на 2022 година специалистите предвиждат, че цената на SOL може да стане по-стабилна и да доближи $300 или даже над $400.

Dogecoin (DOGE)

Още през 2020 година някои анализатори предвидиха повода за неочаквания напредък на DOGE и затова твърдяха, че DOGE е почтена дълготрайна инвестиция.

Що се отнася до 2022 година, криптовалутата се чака да доближи $0,27 до края на тази година и да доближи $0,3 към началото на идната годината.

Шиба Ину (SHIB)

SHIB скочи през май, само че бързо беше избутан от DOGE.

Въпреки това през юни тази година крипто стартира да разчиства пътя си към върха.

Според някои специалисти се чака SHIB да доближи $0,00007698 до юни 2022 година и да доближи $0,00008267 до края на годината.

Очаква се монетите с тема куче - като Шиба Ину, гледащо в далечината, да взривят пазара тази година. Те ще са доста тематични през китайската кучешка 2022 година. Очаква се сходна да е ориста освен на мем монетите Шиба Ину (CRYPTO:SHIB), само че и на Dogecoin (CRYPTO:DOGE) и Флоки Ину (CRYPTO:FLOKI).

Шумът в обществените медии направи и трите тези въодушевени от Шиба Ину монети горещи артикули през 2021 година В един миг Шиба Ину беше по-висок с повече от 121 000 000% нарастване на база от година досега, като Dogecoin набъбна до 27 000% сред началото на ноември 2020 година и началото на май 2021 година Междувременно Флоки Ину предложи по-„ скромни “ четирицифрени облаги тази година.

Но това, което всички тези криптовалути имат общо, е неналичието на конкурентни преимущества и диференциация. Например, Shiba Inu не е нищо повече от токен ERC-20, построен върху блокчейна на Ethereum. Това значи, че е обект на същите високи такси за транзакции и закъснение на обработката, които оказват въздействие върху мрежата на Ethereum. Подобна е историята и за Dogecoin, който има доста по-високи такси за транзакции от множеството известни разплащателни монети.

Тези мем монети също нямат действителна полза. Според онлайн бизнес справочника Cryptwerk, единствено 392 световни търговци одобряват SHIB. Нещо повече, крипто тържищата съставляват над 10% от тази цифра, което значи, че даже 392 са обилно висок брой за Шиба Ину. Floki Inu има също толкоз неприятна полза в действителния свят.

Дори историята сочи, че публикуваните разплащателни монети с големи краткосрочни облаги постоянно претърпяват реверсии, вариращи сред 93% и 99%.

Ако има доста ясна тематика за 2022 година в крипто пространството, това е да се заобикалят публикуваните монети на тематика Шиба Ину, които не оферират нищо значително. Но е годината на кучето и е малко евентуално този завет да бъде общопризнат.

Тера (LUNA)

Експертите настояват, че междинната цена на LUNA може да надвиши границата от 105 $ до края на 2022 година, като оптималната планирана цена е към 120 $.

Кардано (ADA)

Токенът ADA набъбна с почти 600% от година до дата.

Много пазарни анализатори считат, че цената му ще премине 2 $ през първото тримесечие на 2022 година и ще се повиши до 3 $.

Полкадот (DOT)

Техническите разбори демонстрират, че цените на DOT може да скочат, защото основателите му създават своя лична блокчейн платформа и разчистват пътя за нейното присъединяване в огромните тържища за криптовалути по света, като цените доближават до $60.

Cosmos /Космос/ (АТОМ)

Маркус Сотириу, анализатор в основания в Обединеното кралство брокер за цифрови активи GlobalBlock сподели, че най-добре представящият се алткойн от пласт 1 през 2022 година може да бъде Cosmos (ATOM), заради забележителното приемане от огромни активи сега, като Binance Chain, OkEx, Crypto.com, Terra (LUNA,) Binance Chain (BNB), Crypto.com (CRO), OkEx Chain (OKEx) и Thorchain (RUNE).

Avalanche /Лавина/ (AVAX)

Техническият разбор и прогнозата на AVAX разкриват, че през 2022 година монетата може да премине приблизително 130 $.

Стив Ерлих, основен изпълнителен шеф на платформата за криптовалути Voyager Digital, сподели, че пазарите едвам в този момент стартират да виждат мащаба, скоростта и успеваемостта, които към този момент са налице и процъфтяват с Avalanche.

„ Докато други платформи се борят с увеличението на мащаба, ще има вложители и консуматори, които ще се стичат към платформи, които могат да се оправят с пропускателната дарба “, добави той.

Монетите на Metaverse ще останат горещи

Едно от сигурните догатки на криптоанализаторите е, че най-малко през първата половина на 2022 година, монетите, основани на метавселени (т.е. идната итерация на интернет, която “ ще разреши на потребителите да взаимодействат с 3D среди), ще останат доста постоянни и възходящи.

Трезвия взор демонстрира, че е доста малко евентуално скоро да забележим забележителна монетизация на метавселената. Всъщност никой даже не е сигурен дали метавселената ще бъде корпоративно ръководен план от сходни на Meta Platforms, или дали платформите за виртуална действителност, построени върху децентрализиран блокчейн, ще преобладават в пейзажа.

Но единственото нещо, което е ясно е, че крипто вложителите са подготвени да преследват такива токени, в случай че имат нещо общо с метавселената. Например, The Sandbox (CRYPTO:SAND) скочи до небесата с съвсем 16 500% през 2021 година, като Decentraland (CRYPTO:MANA) скочи с „ единствено “ 4300%.

Това, което прави тези планове толкоз завладяващи, е, че за разлика от основаването и развиването на герои и виртуален свят в обичайните игри, потребителите имат правата върху цифрови имоти в границите на The Sandbox и Decentraland като незаменими токени (NFT). NFT могат да се употребяват в тези виртуални светове като форма на валута или могат да бъдат монетизирани на съответния пазар на платформата. Тази тематика за игра и облага може да бъде движеща мощ за SAND и MANA през 2022 година
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР