"През последните четири седмици, всяка следваща е с по-висок брой

...
"През последните четири седмици, всяка следваща е с по-висок брой
Коментари Харесай

Отварянето на заведенията от 1 март е медицински рисковано

"През последните четири седмици, всяка последваща е с по-висок брой инфектирани с ковид на дневна база. Това, което чакаме, е растеж нагоре ", предвижда пред bTV пулмологът Александър Симидчиев. По думите му заведенията са една от рисковите точки за контакти. "Отварянето на заведенията от 1 март е рисковано от здравна позиция ", безапелационен беше той.

"Не бива да противопоставяме икономическите аспекти с медицинските, тъй като това е функционалност на страната – да разпредели риска по този начин, че тези, които са задължени да затворят, да не изпадат в икономическа компликация ", изясни обаче той.

Според лекаря обръщането на пандемията, с цел да тръгне надолу, става с имунизация.

"Колкото по-бързо се имунизират хората, толкоз по-добре, само че въпреки всичко е належащо да приоритизираме нещата въз основата на рисковия профил на тези, които имунизираме ", означи доктор Александър Симидчиев.

"Пускането на "зелени коридори " на процедура докара до това, че част от имунизациите, които бяха планувани за някои групи, се използваха за хора, които нагледно казано прередиха тези, които са оценени като рискови ", разяснява той.

Д-р Симидчиев даде образец с Израел, където са имунизирани предпочитано възрастните хора над 65 години и по думите му резултатът е бил забележим незабавно. Така, че структурата и проектът, които вършим за имунизирането са нещо значимо, означи той.

"Важно е и да се имунизират колкото се може повече хора по-бързо, само че не трябва това да е за сметка на едни групи за други ", уточни пулмологът.

Според психиатъра доктор Цветеслава Гълъбова методът, по който се ръководи рецесията с ковид – с разнопосочни послания, обърква и напряга хората. "Психичното здраве на хората е извънредно влошено и за това последната една година не се направи нищо ", уточни тя.

От 1 март напълно законно можете да отидете на ресторант и даже да се тагнете оттова в обществените мрежи, в случай че това ви влече. Няма да дойте нито РЗИ, нито полицията, тъй като обяда или вечерята ви ще са изцяло легални.

Заведенията ще работят с 50% от потенциала си, на входа на всеки обект ще има дезинфектанти.

"Загубите са големи, надяваме се в този момент да заработим и да посрещнем нашите посетители. Подготвяме се към този момент цяла седмица ", изясни шеф на заведение пред bTV. Около 10 индивида от личния състав на заведението се преориентирали в различен отрасъл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР