През последните четири месеца пристигнаха около 40 000 бежанци и

...
През последните четири месеца пристигнаха около 40 000 бежанци и
Коментари Харесай

Около 40 000 бежанци и мигранти пристигнали в Гърция само за 4 месеца

През последните четири месеца дойдоха към 40 000 бежанци и мигранти, съобщи заместник-министърът на Гърция за миграционната политика Йоргос Кумуцакос в изявление за гръцката телевизия Скай, представен от БГНЕС. Той означи, че казусът е огромен и сега съществува " избухлива комбинация " от условия, които усилват идващите в Гърция.
„ От 15 юли Турция промени политиката си по въпроса за миграцията, което се трансформира в удостоверение изключително за тези 500-600 хиляди в Истанбул, които желае да трансферира в регионите, където са били. Тези хора не се приспособяват, не следват тази политика и бързат към западния турски бряг. Това е един източник. Сирия продължи да изпраща. Афганистан, който е в тежко състояние, продължи да изпраща хора през Иран, до момента в който в това време връзките на Ердоган с Европа бяха доста неприятни. Това беше взривоопасна примес, тя остава избухлива и по тази причина, както казахме всички, а и министър председателят, въпросът е огромен, той е тук и ще остане тук “, сподели Кумицакос и добави, че по въпроса има потребност от резистентност и единение. Политикът изрази вяра, че новият закон за леговище, признат от Народното събрание в четвъртък с огромно болшинство, „ ще донесе доста повече репатриране към Турция и други страни “.
„ Правителството при започване на юли, когато пристигна на власт, пое система в безусловно безредна обстановка във връзка с казуса с мигрантите и бежанците. Знаехме, че това е по този начин, само че никой не можеше да знае степента на казуса и имаше 70 000 неразгледани молби за леговище. Не знаехме това. Северната ни граница е затворена, балканският маршрут е затворен, а от изток прииждат хора. Хаотична обстановка “, сподели Кумуцакос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР