През последните четири години Тайван, който Китай смята за част

...
През последните четири години Тайван, който Китай смята за част
Коментари Харесай

Тайван: 15 самолета на китайските ВВС са навлезли зоната ни за въздушна отбрана

През последните четири години Тайван, който Китай счита за част от своята територия, неведнъж се е оплаквал от китайската военна активност към острова, означават Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан ще се срещне с китайския външен министър Ван И на 27 октомври , заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Срещата е " в сходство с уговорките на двете страни да поддържат този стратегически канал за връзка ", съобщи Белият дом.

Очаква се и президентът Джо Байдън да беседва с Ван И, съгласно двама американски чиновници, осведомени с планирането на визитата. Белият дом отхвърли да разяснява тази информация.

Не е ясно какъв брой значително ще бъде тяхното другарство, само че даже и неофициална замяна на поздрави би представлявала контактът на най-високо равнище на Байдън със чиновник от китайското държавно управление, откогато американският президент се срещна за малко в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Делхи с втория човек след китайския президент Си Цзинпин, премиера Ли Цян, показва Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР