През последните близо две десетилетия битката за първата позиция в

...
През последните близо две десетилетия битката за първата позиция в
Коментари Харесай

Карлос Моя: Първото място в света не е среди целите на Надал

През последните близо две десетилетия борбата за първата позиция в света непроменяемо се водеше сред Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри и Роджър Федерер, които се откъсваха с голяма разлика пред съперниците си и бяха изцяло недосегаеми за тях. През тази година обаче тази наклонност претърпя поврат, откакто сърбинът беше спрян от присъединяване на редица значими съревнования заради отхвърли му да се имунизира. Това разреши на Даниил Медведев да прекъсне хегемонията на Голямата четворка и да заеме челното място в класирането, но изявите му през годината са повече от неубедителни и ранната му загуба на US Open означаваше, че ранглистата ще бъде управляван от различен тенисист.

Наглед любимец за овакантената позиция се явяваше Рафаел Надал, което беше изцяло разумно предвид на двата извоювани Шлема от него през 2022-ра, но той позволи изненадващо проваляне от Франсис Тиафо на осминафиналната фаза в Ню Йорк, а това отвори опция на Карлос Алкарас и Каспър Рууд да окупират върха в спорта, в случай че някой всред тях доближи най-малко до финала на Откритото Първенство на Съединени американски щати.

Изглежда обаче тези сметки не са измежду целите на Рафа, съдейки по думите на неговия треньор Карлос Моя. Някогашният първенец на Ролан Гарос отхвърли възпитаникът му да преследва завръщането отпред в международната ранглиста, споделяйки следното по тематиката:

" Може да погледнете програмата на Надал и бързо да разберете, че не преследваме първото място. Ако се фокусираме върху тази цел, то това би имало гибелен резултат върху тялото на Рафа и ще се изискват нездравословно доста старания, с цел да може той да приключи годината отпред в ранглистата. Важното е Рафаел да е в оптимална физическа форма за шампионатите от Големия шлем, а в случай, че там се открие опция да нападаме лидерската позиция в ATP, то сигурно ще го създадем " - безапелационен е наставникът на 22-кратния притежател на " мейджър " титли.

Източник: Eurosport

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР